Hlavní obsah

Strašidelné bytosti ovládly plzeňskou knihovnu a prověřily statečnost dětí

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Knihovna v Plzni na Doubravce uspořádala již tradiční a hojně navštěvovanou oslavu Halloweenu.

Foto: Jan Kaše

Hledání zlatých mincí u kostlivce

Článek

V pondělí 3. listopadu uspořádala obvodní knihovna na Doubravce pro děti oslavu svátku Halloween. O oblíbenosti této akce svědčí i velká návštěvnost.

Strašidelná stezka, která měla celkem šest stanovišť, prověřila statečnost dětí. Hledání zlatých mincí v rakvi s kostlivcem Pepínem, hod míčkem na šibeniční vrch,  „krvavý“ přípitek s upírem, hledání předmětů mezi pavouky, poznávání předmětů v krabici, ale také rozluštění hesla. To vše musely děti splnit, pokud chtěly získat halloweenskou sladkost.

„Chutnal ti můj nápoj?,“ zeptala se upírka malé holčičky.

„Jo,“ zněla krátká odpověď.

„A chceš ještě přidat?“, nabízela upírka další „krvavý“ přípitek.

„Už ne.“

Přípitek byl prý opravdu upírský, jak konstatovali někteří malí účastníci. Ti starší zase obdivovali upírku, že si s každým dokáže připít, když nápoj není vůbec lahodný.    

U jiného stanoviště musely děti pročíst strašidelnou báseň od Tima Burtona Můra noční, předvánoční. Pomocí duchů, kteří se u textu nacházeli, pak rozluštily tajné heslo.

Velké uznání zaslouží organizátorky této akce. V převleku dokázaly s úsměvem a maximálním nasazením zabezpečit chod knihovny a také se věnovat desítkám dětí, které přicházely s rodiči i bez nich a plnily jednotlivé úkoly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám