Hlavní obsah

Štramberská knihovna otevírá Rodinnou akademii

Novinky, Vladan Jílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncem října se poprvé otevřou dveře štramberské Rodinné akademie, která je určená všem bez rozdílu věku, pohlaví či vyznání. Autoři ji zaměřili na společné činnosti napříč generacemi s důrazem na tradiční rodinné vazby a hodnoty.

Foto: Vladan Jílek

Hudebně tvůrčí odpoledne

Článek

První společné „sdílení a tvoření“, kterého se v akademii mohou zájemci zúčastnit, nabízí knihovna v rámci Zvukově tvůrčího odpoledne. To je určené dětem ve věku 6 až 15 let a jejich prarodičům.

Všichni, kdo v ten den přijdou, budou společně objevovat neomezená zákoutí zvuků, zvukové možnosti svých těl, hlasů i objektů z běžného života, avšak poněkud jinak, než je tomu na hudebních školách.

Zvukově tvůrčí odpoledne je naplněné hrami směřujícími ke skupinovému komponování všech účastníků a následné prezentaci takto vytvořených skladeb.

„Hlavními cíli je dát (nejen!) dětem možnost svobodně se vyjadřovat, a tím je přivést k jinému slyšení, poslouchání, vnímání sebe a okolního světa, vést je k otevřenějšímu myšlení, k mezigenerační spolupráci a pochopení, a také k tvůrčímu řešení hudebních i životních událostí,” říká lektorka Gabriela Jílková, DiS., studentka Hudební akademie Ference Liszta v Budapešti.

„Nikdo z účastníků nemusí umět hrát na hudební nástroj, zpívat či znát noty. Budeme pracovat se zvuky, používat svá těla a netradiční hudební nástroje,” vysvětlila Gabriela Jílková.

Zvukově tvůrčí odpoledne proběhne v městské knihovně ve Štramberku v neděli 29. října od 14.00 hodin. Protože počet účastníků je omezený, je nutné přihlásit se předem na tel. 603 375 635 nebo emailem na adresu pisnicka@seznam.cz.

Program finančně podpořil Moravskoslezský kraj.

Reklama

Výběr článků

Načítám