Hlavní obsah

Stovky lidí držely v Mostě smutek za Rachůnka, Marka, Vašíčka a Demitru

Novinky, Aleš Hološka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 8. září se na 1. náměstí v Mostě držel smutek za oběti letecké nehody v ruské Jaroslavli. Na místě se sešly stovky lidí, kteří nejprve u mosteckého magistrátu položili svíčky, vyslechli si projev organizátora pietní akce Jakuba Zápotockého a poté se vydali ke kostelu Nanebevzetí panny Marie.

Foto: Aleš Hološka

pietní místo se svíčkami

Článek

Akce vznikla hned poté, co se lidé dověděli o letecké nehodě "A" týmu Lokomotiv Jaroslavl z ruské KHL. Celá akce byla iniciativou mosteckého studenta Jakuba Zápotockého.

Lidé se začali na náměstí scházet už kolem 15. hodiny a zapalovali svíčky u mosteckého magistrátu. V 17 hodin začala akce tím, že organizátor akce pronesl krátký projev, ve kterém vyjádřil politování nad leteckou nehodou a zároveň vyjádřil upřímnou soustrast matkám a manželkám hokejistů.

Poté se všichni vydali k mosteckému kostelu Nanebevzetí Panny Marie, odtud se vydali kolem zimního stadionu, městské knihovny a obchodního domu Prioru zpět na 1. náměstí.

Reklama

Výběr článků

Načítám