Hlavní obsah

Steve Lichtag zve na setkání vonící mořem a dobrodružstvím

Novinky, Blanka Kovandová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podmořský svět stále ukrývá spoustu tajemství, která my, suchozemci, odkrýváme jen pozvolna. Přesto se najdou lidé, kteří se uprostřed modrých hlubin cítí jako doma.

Foto: www.lichtag.com

Steve Loveček Lichtag

Článek

Jedním z nich je i Steve Lichtag – potápěč, režisér, producent. A právě Steve přijal pozvání unikátní výstavy Šangri-la do Zlína a stane se průvodcem při cestě mezi vlny. Setkání s poutavým vypravěčem a jeho filmy se uskuteční ve čtvrtek 29. září od 18 hodin v přednáškovém sále Muzea jihovýchodní Moravy na zlínském zámku. Vstupné je 50 korun a pořadatelé zvou širokou veřejnost.

Podle informací z internetových stránek www.lichtag.com se Steve Loveček Lichtag  narodil roku 1954 ve Znojmě - zde vyrůstal v rodině vojenského pilota. Posléze absolvoval Literárně dramatickou konzervatoř v Brně. Jako herec působil v divadlech v Karlových Varech a v Jihlavě.

V roce 1979 odešel do USA, Vyučoval herectví na Florida Academy of Dramatic Arts a tam také začal spolupracovat s divadlem Ta Fantastika. Od roku 1986 se  Steve L. Lichtag začal věnovat výhradně filmu jako producent a později i jako režisér. V roce 1988 natočil v Jihovýchodní Asii důležitý třídílný dokument Quo vadis Cambodia a v letech 1989-1991 v tehdejším SSSR šestidílný dokumentární seriál o gulazích, Sibiř-země žalu, země naděje.

Od roku 1995 průběžně realizoval šestidílné tématické dílo Hledání křišťálového světa a poté slavný „žraločí“dokument  Carcharias – Velký Bílý, jenž měl premiéru v roce 2001 na NBC.

V roce 2004 natočil další úspěšný film Tanec modrých andělů o nesmyslném a brutálním zabíjení velryb japonskými velrybáři. Film se setkal s velkým ohlasem širokého publika nejen u nás, ale i ve světě.

Snímkem Prapodivný svět z roku 2006 poukázal na kontroverzní legální elektroodlov ryb v českých řekách. Téhož roku dokončil zatím poslední film Mýtus jménem žralok, kde se opět vrací k tématu Velkých bílých žraloků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám