Hlavní obsah

Sté narozeniny oslavila Miroslava Šikulová z Domova Příbor

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sté narozeniny oslavila klientka Domova Příbor Miroslava Šikulová. Narodila se 2. května 1920 ve Studénce. Podobu oslav významného životního jubilea ovlivnila koronavirová epidemie.

Foto: Zdroj: Krajský úřad Moravskoslezského kraje.

Paní Miroslavě Šikulové přeje ke stým narozeninám Jiří Navrátil.

Článek

Život Marie Šikulové by mohl být poutavou předlohou pro román.

Podle přátel paní Šikulové své sté narozeniny oslavuje v plné duševní svěžesti. Na to, že už jí moc neslouží nohy a musí používat invalidní vozík, si zvykla a ovládá ho s velkou bravurou. V Domově Příbor, kde žije dva roky, je spokojená. Protože je velmi společenská, má i plno přátel i v přibližně stejném věku.

„Nikdy nepřestanu žasnout nad životním elánem a optimismem lidí, kteří se dožili tak úctyhodného věku a přes mnohdy velmi složité životní peripetie neztratili optimismus a pozitivní pohled na svět. Paní Miroslava přišla v dětství o maminku, její manžel zemřel ještě před čtyřicítkou, nevyhnula se jí i vážná nemoc. Všechno paní Miroslava zvládla, dokonce postavila rodinný domek. Její dvě děti i všichni čtyři vnuci úspěšně vystudovali vysoké školy. Paní Miroslava je už prakticky praprababičkou. Nejmladším přírůstkem do rodiny je ani ne dvouletá prapravnučka,” uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro sociální oblast Jiří Navrátil.

Jubilantku pozdravil alespoň na dálku na zahradě Domova Příbor. Přivezl jí kytici a předplatné jejího oblíbeného časopisu.

„Samozřejmě bych moc rád naší jubilantce potřásl rukou a poseděl s ní v klidu u kávy. Kvůli bezpečnosti muselo stačit několik slov na zahradě, přesto jsem rád, že jsem se s ní mohl setkat. Paní Miroslavě přeji hodně sil a radosti, taky co nejlepší zdraví,” popřál oslavenkyni Jiří Navrátil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám