Hlavní obsah

Stavbaři již obehnali kralupský OD Máj stavebním plotem

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracovníci libereckého Syneru během týdne postavili mobilní plot kolem obchodního domu Máj v Kralupech nad Vltavou. Po jeho rekonstrukci má v budově vzniknout nový městský úřad.

Foto: Martin Tlustý

Vlevo se tyčí k nebi věž kralupského kostela Nanebevzetí panny Marie a sv. Václava, vpravo je budova OD Máj, kterou čeká přestavba na novou radnici.

Článek

Z důvodu nezbytného stavebního dvora byl rovněž uzavřen Kralupany hojně používaný pěší průchod mezi náměstím Palackého a Jodlovou ulicí. Mezi kostelem a ZŠ Praktickou dnes již tedy lidé neprojdou.

Přístup do budovy někdejšího národního výboru, kde v současnosti sídlí odbory výstavby, životního prostředí a odbor sociální, je volný pouze z Palackého náměstí. Rovněž nepřerušen je provoz kralupského ekocentra a vedlejšího bazaru. V souvislosti s přestavbou byl ukončen provoz baru Pianoman.

Přestavba někdejšího obchodního domu Máj na novou kralupskou radnici je třetí velkou stavbou, kterou v Kralupech provádí liberecký Syner. Firma provedla například rekonstrukci letního koupaliště a první etapu rekonstrukce krytého plaveckého bazénu.

Rekonstrukce bývalého obchodního domu za téměř 123 miliónů korun by se měla stihnout do jednoho roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám