Hlavní obsah

Starohradské pohádky čaroděje Archibalda I. vyslaly za čtenáři své třetí pokračování

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již třetí díl Starohradských pohádek čaroděje Archibalda I. se vydal za svými čtenáři - vyšel o vánočních svátcích. První díl v září roku 2011 pokřtil při své návštěvě hradu a zámku Staré Hrady u Jičína zpěvák Karel Gott a stal se tak jejich kmotrem.

Foto: Staré Hrady

Momentka z nádvoří ve Starých Hradech.

Článek

V pohádkové knížce nejvyššího pohádkového čaroděje Archibalda I. najdete dalších 7 ze 77 starohradských pohádek a příběhů o obyvatelích Zámeckého pohádkového sklepení a Hradní pohádkové půdy. Knížka je doplněna mnoha obrázky starohradských pohádkových bytostí, jejich příbytků a zajímavých hradních zákoutí.

"Na hradní pohádkové půdě, v komůrce zámecké kuchařky Magdaleny Háty, se právě narodila nová pohádka. Je to už třetí díl knížky Starohradské pohádky nejvyššího pohádkového čaroděje Archibalda I. Dobrý duch Starých Hradů Tarbon zde představuje dalších 7 z jeho 77 starohradských pohádek a příběhů o obyvatelích Zámeckého pohádkového sklepení a Hradní pohádkové půdy, ale nejen o nich. Ve třetím díle se mj. dovíte, jak nejvyšší pohádkový čaroděj Archibald I. na hrad a zámek Staré Hrady přišel, jak to bylo s draky a dračími princeznami Lajdalínou, Trajdalínou a Rozcaplínou, s rozpůleným kočárem Drncoletem, se zvídavou čarodějnicí Kušmírou a popletenou Apsindou. Dočtete se, proč všichni starohradští myšáci, krysáci a potkaňáci bydlí právě v Čarodějné Bestyjole. Nakonec vám představíme většinu pohádkových bytostí, které na Starých Hradech bydlí. Knížka je doplněna mnoha obrázky zdejších pohádkových obyvatel, jejich příbytků a zajímavých hradních zákoutí," uvedla majitelka a spisovatelka Petra Suková ze Starých Hradů.

Dračí čarodějné prohlídky s pohádkovými postavami se konají i po celou zimní sezónu - v prosinci, lednu, únoru, březnu každou sobotu, neděli, i o svátcích a prázdninách, vždy od 10.00 do 17.00 hodin. Pro zájezdy lze prohlídku objednat i každý všední den od 8.00 do 18.00 hodin.

Všechny tři díly knížky Starohradské pohádky čaroděje Archibalda I. jsou k dostání v hradní pokladně nebo v e-shopu na www.starehrady.cz. Čtvrtý díl vyjde na jaře 2013.

Reklama

Výběr článků

Načítám