Hlavní obsah

Staré Hrady chystají pravé české vepřové hody s lidovou veselicí

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 29. října od 10 do 17 hodin se na hradu a zámku Staré hrady u Jičína uskuteční pravé české vepřové hody s lidovou veselicí a vyprávěním herce Jiřího Krytináře. Po celé podzimní prázdniny od 26. do 30. října bude hrad otevřen.

Foto: Staré Hrady
Článek

Na hradu a zámku Staré hrady u Jičína je připravena tradiční lidová veselice s domácí zabíjačkou podle starých lidových tradic. Přijít si můžete pochutnat na guláši, jitrničkách, jelítkách a slivovici. K tomu si můžete také nabídnout posvícenské koláče, připraven je i  bohatý jarmark s dobovými řemesly.

K dobrému jídlu patří i dobrá zábava. Veselými historkami ze života a jarmarečními pohádkami bude celý den bavit Jiří Krytinář. Program je připraven i pro děti, např. pohádkové soutěže, písničky.

O podzimních prázdninách od 26. do 30. října budou otevřeny všechny prohlídkové okruhy nazvané Časem zpátky do pohádky, prohlédnout si zde můžete zámecké pohádkové sklepení i hradní pohádkovou půdu. Návštěvníci mohou zkusit čarovat s živými pohádkovými bytostmi - princeznami, vodnicemi, čerticemi, čaroději a čarodějnicemi a jejich sto padesáti kamarády ze světa pohádek.

Reklama

Výběr článků

Načítám