Hlavní obsah

Stále víc tuzemských hotelů a penzionů sází na wellness nabídku

Novinky, Martin Němec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaklínadlo wellness funguje. Stále více tuzemských hotelů a penzionů zahrnuje prvky wellness do své nabídky. Za nemalých investic do vybavení se tak snaží přilákat hosty a přesvědčit je k pobytu když ne na týden, tak alespoň na prodloužený víkend. A celkem se jim daří.

Foto: Martin Němec

I hotely v horských střediscích se inspirují v zahraničí a na letní sezónu zbrojí ve stylu wellness, zumby a netradičních kulinářských zážitků.

Článek

„Nabídka tuzemských hotelů je opravdu široká a zahrnuje takové speciality, jakými jsou čokoládové procedury, mandarinkové masáže, vířivky s přímořským klima solných jeskyní, zapůjčení sportovního vozu Jaguar zdarma či pobyty k formování postavy,“ uvedla Petra Novotná z marketingu serveru Hotely.cz.

I kvalitní a chutná gastronomie se zdravou příchutí patří k wellness zaklínadlu, které funguje. Nejen afrodiziakální, regenerační či povzbudivé účinky mají chřestový krém, pstruh na másle nebo odzbrojující čokoládový fondant ovoněný lanýži s vanilkovou omáčkou. „Takové dobroty se spoustou prospěšných látek pro tělo i mysl násobí požitek z wellness pobytu a hotely s těmito novými prostředky bodují,“ dodala Novotná.

Ve světě relaxace tak najdete třeba i parádní dětskou mandarinkovou masáž s jemnou směsí bylinných výtažků obsažených v olejích plných vitamínů, které napomáhají zklidnit nervový systém i podrážděnou pokožku. Za asistence zkušené terapeutky je nabízena i konejšivá masáž pro miminka, jenž hýčká a zklidňuje děťátko heřmánkovým olejem, a přispívá mentálnímu a fyzickému vývoji i klidnému spánku.

Neodolatelný zážitek pro dospělé představuje blahodárná čokoládová masáž, kterou si oblíbila většina wellness klientů. Jedná se o nejsmyslnější proceduru podporující tvorbu hormonu štěstí. Během procedury i po čokoládové masáži nabýváte stejné pocity, jakoby jste si na jazyku nechali rozpustit kousek té nejlahodnější čokolády.

„Wellness zaklínadlo patří dětem i seniorům a sluší všem ubytovacím zařízení. Zájem o wellness mají i lázně, kde se díky cenové konkurenci dá leckdy pořídit wellness pobyt s nějakou tou lázeňskou procedurou za stejné peníze jako v lepším hotelu,“ řekl Miroslav Divíšek, manažer portálu Hotely.cz.

Hledání vnitřní pohody a rovnováhy v tuzemsku prožívá stejný rozmach jako v okolních zemích. Zejména Polsko, Maďarsko a Slovinsko v tomto oboru patří mezí lídry. Na západ od naší republiky vznikají celé wellness parky. Ve Velké Británii je hvězdou trhu wellness „SPA at Pennyhill Park“ jehož spa nabízí 8 bazénů, včetně impozantního sálu s podvodní hudbou a restaurací s dvěma hvězdičkami Michelin.

Reklama

Výběr článků

Načítám