Hlavní obsah

Štafetovým závodem si ostravští žáci připomněli Běh olympijského dne

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již od roku 1991 na základní škole MUDr. Emílie Lukášové v Ostravě-Hrabůvce pořádají štafetové závody v rámci Běhu olympijského dne. Děti všech ročníků si vždy v červnu připomínají založení Mezinárodního olympijského výboru baronem Pierre de Coubertinem 23. června 1894 v Paříži.

Foto: Josef Zajíc

Štafetový běh v Ostravě - Hrabůvce. Tělocvična ZŠ MUDr.E.Lukášové. 26.6.2013

Článek

Ve středu 26. června dopoledne od deseti hodin se v tělocvičně školy sešli žáci prvního stupně, aby se ve štafetovém běhu utkali mezi sebou.

"V letošním roce jsme závody pro první stupeň, to znamená 1. až 5. ročník, kvůli počasí přesunuli do tělocvičny. Dnešním závodům předcházela poctivá příprava. V průběhu května a června, kdy jsme měli atletický blok, odběhli prakticky všichni, což je 342 zdravých žáků naší školy. Žákyně a žáci druhého stupně již běželi před školou okruh na 600 metrů. Štafeta byla složena ze tří dívek a tří chlapců. Dnešní závod se opět zdařil. Nejlepší obdrželi trička s emblémem Olympijského dne 2013," informoval o závodě učitel tělesné výchovy a hlavní organizátor sportovních soutěží Mgr. Roman Olša.

Podle ředitelky Mgr. Petry Kalouskové škola sport podporuje. Žáci především plní základní rámcový vzdělávací program a připravují se na soutěže jednotlivých sportů, které jsou pro ně pořádány.

"Pravidelně se zúčastňujeme košíkové, florbalu a kopané. Pořádáme obvodní kolo v gymnastice. Zúčastňujeme se závodů v orientačním běhu a to i na krajské a republikové úrovni. Dobré výsledky máme i v atletice," konstatovala ředitelka školy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám