Hlavní obsah

Stacionář v Mikulově provoněla vánoční nálada

Novinky, Dana Smrčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vůně jehličí, perníkového koření, horkého punče a vánočního čaje se v sobotu 27. listopadu linula Denním stacionářem v Mikulově. Na dvě desítky dětí s rodiči tam totiž přilákaly Vánoční dílničky, které zorganizovalo občanské sdružení Biliculum, provozovatel stacionáře.

Foto: Martin Tesařík

Děti si upekly vánoční perníčky.

Článek

Pečení medových perníčků, výroba vánočních dekorací, aranžování adventních věnců a svícnů i zábava a poslouchání koled. To čekalo na všechny, kdo o posledním listopadovém víkendu dorazil do mikulovského stacionáře. Sešly se tam děti malé i větší, s handicapam i ty zdravé.

„Dveře máme otevřené pro širokou veřejnost. Přichystali jsme také malé občerstvení, rodiče si můžou odpočinout a nad punčem prohodit pár slov. Děti se zabaví v herně, kde pro ně máme zábavný program. Něco si tam nakreslí a popustí nastřádanou energii,“ popsala sociální pracovnice Lenka Košuličová.

I tentokrát platilo, že kdo si co upekl, tak si také snědl. „Všechny výrobky si děti odnesou s sebou. Stejně jako perníčky, na ně si dokonce před pečením dělaly značky, aby si je poznaly,“ usmívala se Košuličová.

Z cukroví a adventního věnce se doma těší i Pavla Vlašicová z Valtic, kterou doprovodila maminka. „Na dílničkách jsme poprvé. A jelikož se těšíme na Vánoce, přišly jsme sem nasát adventní atmosféru. Zároveň si ráda popovídám s ostatními maminkami a odreaguji se. Je to tu bezva,“ nechala se slyšet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám