Hlavní obsah

SPŠ keramická a sklářská Karlovy Vary slaví úspěch v soutěži ART ROOM

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři práce žáků SPŠ keramické a sklářské Karlovy Vary postoupily do finálové desítky soutěže uměleckých nápadů ART ROOM. Do soutěže se přihlásilo celkem 74 žáků z 20 středních a vyšších odborných škol ČR a SR.

Foto: Zdeněk Holeček

Jedním z postupujících je také Zdeněk Holeček, autor uměleckého objektu ReLieve.

Článek

Finále soutěže se stane součástí festivalového programu Open–air FOTO festivalu v Českém Krumlově, který proběhne 5. – 7. června. V následujícím roce proběhne putovní výstava po ČR a partnerských zemích. Garantem soutěže je SUPŠ sv. Anežky v Českém Krumlově, jež se již podílela na prvním ročníku.

Jedná se o oborový umělecký festival, který v sobě snoubí zážitkový formát s interaktivním vzděláváním. Aktivnímu fotografování v historických kulisách města předchází vzdělávací část, kdy po celý pátek probíhají přednášky, workshopy, expozice technologických novinek, diskuse s odborníky či fotoporadny. Ačkoliv je v popředí zájmu fotografie, prolínají se i další umělecké žánry od divadla přes oděvní návrhářství až po scénografii.

Cílem ART ROOM je nejen představit mladé talenty profesionálům a fotografům, ale uměním kultivovat a vzdělávat běžného návštěvníka. Tématem pro letošní bienále je Člověk a závislost. Závislost jak v záporném, tak i kladném smyslu. 

Postupujícími žáky jsou Sandra Doanová, autorka uměleckého objektu Yuki Yukata, Zdeněk Holeček, autor uměleckého objektu ReLieve, a Pavel Mutinský, autor projektu spojujícího improvizované mluvené slovo a projekci Improvizace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám