Hlavní obsah

Sportovní hry mládeže zaplnily v Krupce sportovní areál i plaveckou halu

Novinky, Rostislav Kadlec

Závěr školního roku bývá v Krupce věnován Sportovním hrám mládeže, které se tentokrát konaly předposlední červnový týden. Pořadatelem sportovního klání je tradičně Město Krupka, které připravilo i letos soutěže v atletických, kolektivních a plaveckých disciplínách.

Foto: Archiv MěÚ Krupka

Po třech soutěžních dnech zná letošní sportovní zápolení své vítěze.

Článek

Po celé tři dny tak mohli soutěžit mladí sportovci z krupských základních škol, bohosudovského biskupského gymnázia a německé Oberschule Geising o dva poháry. Reprezentační družstva krupských škol soutěžila o Pohár Města Krupky a s kamarády z německé školy v Geisingu o Pohár přátelství.

Obě trofeje čekaly na vítěze v průběhu celých soutěžních dní hned vedle připravených stupňů vítězů a atletický stadion se tak stal spolu se sportovní a plaveckou halou dějištěm další ze série sportovních akcí, které se zde během celého roku konají.

„Děkuji všem za vynikající sportovní výkony, které jste podávali v duchu fair-play.  Blahopřeji vítězům a čest poraženým,” řekl při vyhlašování vítězů starosta Krupky Zdeněk Matouš.

Celkovým vítězem již 15. ročníku o Pohár města Krupky se stali sportovci ze Základní školy při Biskupském gymnáziu Bohosudov. Vítězi 12. ročníku o Pohár přátelství se stali sportovci německé Oberschule Geising. Vzhledem k tomu, že město Krupka přislíbilo ústy svého starosty Zdeňka Matouše konání her také příští rok, mohou závodníci celý rok poctivě trénovat a fanoušci se již nyní těšit na další napínavou sportovní podívanou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám