Hlavní obsah

Sportovní hry mládeže zaplnily v Krupce sportovní areál i plaveckou halu

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pondělí 15. do středy 17. června uspořádalo město Krupka další ročník Sportovních her mládeže, během kterých soutěžili mladí sportovci z krupských základních škol, bohosudovského biskupského gymnázia a německých Grundschule Lauenstein und Mittelschule Geising o dva poháry.

Foto: Rostislav Kadlec

Sportovní hry mládeže v Krupce

Článek

Celkem se soutěžilo ve 20 atletických, kolektivních a plaveckých disciplínách. Reprezentační družstva krupských škol soutěžila o Pohár Města Krupky a s kamarády z německých škol v Geisingu a Lauensteinu o Pohár přátelství.

Obě trofeje čekaly na vítěze v průběhu celých soutěžních dní hned vedle připravených stupňů vítězů a atletický stadion se tak stal spolu se sportovní a plaveckou halou dějištěm další ze série sportovních akcí, které se zde během celého roku konají.

„Závodníci společně s diváky vytvořili vynikající sportovní atmosféru, za kterou všem děkuji. Nechyběla radost ani zklamání ze sportovních neúspěchů, ale ani smysl pro fair play. Zkrátka to byly závody se vším všudy a já se už nyní těším na příští rok, až se tady opět sejdeme. Blahopřeji vítězům a čest poraženým,” řekl při vyhlašování vítězů starosta Krupky Zdeněk Matouš. Letošní ročník byl skutečně napínavý, protože bodové rozdíly byly minimální až do samotného závěru.

Nebývá pravidlem, aby oba poháry vyhrála jedna škola. Letos tomu tak však bylo a celkovým vítězem již 13. ročníku o Pohár města Krupky a zároveň 10. ročníku o Pohár přátelství se stali sportovci Biskupského gymnázia, ZŠ a MŠ Bohosudov.

Vzhledem k tomu, že město Krupka přislíbilo ústy svého starosty Zdeňka Matouše konání her také příští rok, mohou závodníci celý rok poctivě trénovat a fanoušci se již nyní těšit na další napínavou sportovní podívanou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám