Hlavní obsah

Sportovní areál v Krupce zaplnili mladí sportovci základních škol

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr školního roku patří v Krupce již tradičně Sportovním hrám mládeže, během kterých soutěží mladí sportovci ze všech krupských základních škol a bohosudovského biskupského gymnázia.

Foto: Archiv MěÚ Krupka

Sportovní hry mládeže v Krupce 2016

Článek

Tentokrát město Krupka uspořádalo mládežnické sportovní zápolení pod záštitou radního Ústeckého kraje Martina Kliky od pondělí do středy 20. - 22. června. Pozvání z německé strany přijala také Oberschule Geising, takže sportovní klání mělo opět mezinárodní charakter.

„Přeji všem účastníkům radost ze soutěžních disciplín a ať v duchu fair play vyhrají ti nejlepší z vás,” řekl během zahájení her starosta Krupky Zdeněk Matouš.

Tak jako každý rok se soutěžilo ve 20 atletických, kolektivních a plaveckých disciplínách o dva poháry. Reprezentační družstva krupských škol soutěžila o Pohár Města Krupky a se sportovci z německé školy v Geisingu o Pohár přátelství. Atletický stadion se tak stal spolu se sportovní a plaveckou halou dějištěm další ze série sportovních akcí, které se zde během celého roku konají.

Během napínavého sportovního zápolení nechyběla radost i zklamání ze sportovních výsledků, ale důležité je, že se nevytratil ani smysl pro čest a poctivé výkony.

„Všem děkuji za vynikající sportovní atmosféru. Byly to závody, jaké mají být. Blahopřeji vítězům a čest poraženým,” řekl při vyhlašování vítězů starosta Krupky Zdeněk Matouš.

Celkovým vítězem 14. ročníku o Pohár města Krupky se stali sportovci ze Základní školy při Biskupském gymnáziu Bohosudov. Vítězi letošního již 11. ročníku souboje o Pohár přátelství vyhráli žáci a studenti německé Oberschule Geising, kteří si tak cennou trofej odvezli na druhou stranu Krušných hor.

Vzhledem k tomu, že se jedná o každoroční akci a město Krupka přislíbilo ústy svého starosty Zdeňka Matouše konání her také příští rok, mohou závodníci celý rok poctivě trénovat a fanoušci se již nyní těšit na další napínavou sportovní podívanou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám