Hlavní obsah

Sportovní areál U Cementárny v Ostravě se postupně rozšiřuje

Novinky, Josef Zajíc

Sportovní areál U Cementárny v Ostravě-Vítkovicích byl slavnostně otevřen 5. září 2014. Areál provozuje společnost Sportovní a rekreační zařízení města Ostravy s.r.o. - SAREZA. Loni v červenci začala II. etapa budování areálu in-line bruslení, která uspěšně pokračuje.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 18.1.2018 Rozšíření Sportovního areálu U Cementárny. Pohled z domu seniorů na jižní část budovaného areálu. Vizualizace: zdroj MMO

Článek

Projekt II. etapy stávajícího Sportovního areálu U Cementárny počítá s jeho rozšířením a výrazným zlepšením prostředí pro sportovce a veřejnost, která areál po jeho dokončení bude využívat.

Druhá etapa bude na první, která byla zahájena v září 2014, navazovat na jižním okraji areálu. Na západě bude sousedit s ulicí Plzeňskou a na východě s Domovem Sluníčko a Lékařskou fakultou Ostravské univerzity. Uprostřed v areálu jsou Rezidenční byty seniorů.

Na první etapu navazuje další 1500 metrů dlouhá dráha, která je navržena tak, aby se dala projíždět v kuse na členitých zatáčkách, ale také se dá zkrátit a jezdit na menších vzdálenostech. 

Nově je budováno zázemí pro sportovce - šatny, sprchy, WC, půjčovna náčiní, nářadí a in-line bruslí, občerstvení pro sportující. Návštěvníci budou moci využívat tenisové kurty s umělým povrchem. Bude k dispozici skate park s betonovým podkladem a parkourové hřiště.

Provádí se rekonstrukce komunikací a spojovacích chodníků, nové osvětlení a mobiliář po celé ploše nově vybudovaného areálu. Pro návštěvníky se chystá parkoviště s připraveným stáním pro 171 vozidel.

Financování druhé etapy je zajištěno z prostředků Magistrátu města Ostravy ve výši 87 miliónů korun. Areál bude provozovat společnost Sportovní a rekreační zařízení města Ostravy s.r.o. Areál má být předán letos v červenci a očekává se, že bude otevřen v srpnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám