Hlavní obsah

Sportovní areál na Ladronce táhne stále více Pražanů

Novinky, Vratislav Konečný

Od Vypichu téměř k strahovskému stadionu vybudovala radnice Prahy 6, magistrát hlavního města, a soukromý investor multifunkční sportovní areál. Využívá ho celá Praha. Šestihektarový areál stál 69 milionů, z toho 42 šlo z peněz EU.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Jeho centrum je v bývalé usedlosti Ladronka, kde jsou jak restaurační zařízení a  terasa s vyhlídkou na Prahu, tak i sportovní zázemí s tělocvičnou, bowlingem a půjčovnou in-linů, kol a sportovního nářadí.  

„První etapa začala s vystěhováním squatterů, kteří se v usedlosti zabydleli, případ byl svého času velmi medializovat. Poté následovala rekonstrukce objektu, stála sto milionů, a postupná úprava okolí, v dalších etapách se přibývala sportoviště a změnil se ráz areálu. V rámci úspor se nyní zřejmě na pár let musíme spokojit s tím, co je a domnívám se, že toho opravdu není málo,“ uvedl tiskový mluvčí Prahy 6 Martin Šálek.

Když se začal stavět na Bílé hoře Kaufland, dala si radnice podmínku, že se investor bude podílet také na novém areálu. Podchod respektive tunel, šel z jeho peněz.   

Především pro bruslaře a cyklisty

In-linové dráhy mají dva pruhy, jsou určeny jak pro bruslaře, tak i pro cyklisty, podle nich mají chodníky chodci, takže nehrozí žádný střet. Dobře řešený je přejezd na druhou stranu pláně, dráhy jsou protaženy pod Kukulovou ulicí, jež je součástí  vypišské křižovatky.

Tunelem se dostanete až k nákupnímu centru, kde je velké parkoviště, na němž řada sportovců nechává svá auta. Dráha měří 5,5 kilometru. Můžete zamířit do Hvězdy, tam si bruslaři neužijí, struktura cest je zcela jiná. 

Před usedlostí vzniklo dětské hřiště, venku je možnost posedět u stolů. Na pravé straně pod Ladronkou jsou dva kurty na beach volejbal, jeden na plážový fotbal, pod restaurací zbudovali plochu na petanque. U in-line dráhy před volejbalovými kurty stojí ocelová vyhlídková plošina.

V létě mají v Ladronce v plánu pořádat kurzy grilování. Směrem k televizní věži na Strahově jsou tenisové kurty. Podle in-line dráhy najdete několik posilovacích nářadí. Dětská hřiště doznala řadu inovací, jsou velmi přitažlivá a bezpečná.

Více informací na www.ladronka.com

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám