Hlavní obsah

Sportovci využili sobotní sluníčko a šli na golf

Novinky, Josef Zajíc

Krásné počasí využili lidé ke sportovní činnosti třeba i v rouškách, někdy bez nich, a šli si zahrát golf. Ti, kteří to měli nejblíže Karviné, Stonavě či k soutoku řeky Stonávky s řekou Olší navštívili Golf Resort Lipina. Golfové hřiště se rozkládá na rekultivovaném území severně od Dolu Lazy-Darkov.

Foto: Josef Zajíc

Golf Resort Lipina s vyhlídkovou věží

Článek

Golf Resort Lipina nabízí možnost různých sportovních aktivit pro děti, dospělé i seniory. Zájemci se mohou procházet resortem bez omezení zdarma. Pokud si chtějí zahrát golf, nikdo jim v tom nebrání. Musí dodržovat určité podmínky.

„Hřiště na golf zde bylo otevřeno na rekultivovaném území 2. května 2012, letos tedy zahajujeme i za náročných podmínek devátou sezonu. Hřiště je za tu dobu hojně navštěvované z okolí Karviné, Orlové, Stonavy, Havířova i Ostravy. Můžeme řici, podle počtu návštěvníků a sportovců, že v roce 2019 náš sportovní areál navštívilo něco přes 30 000 zájemců. Předpokládáme, že to tak bude i letos,” informoval Pavel Malina, vedoucí Golf Resort Lipina.

Pro aktivní golfisty i lidi, kteří si přijdou zahrát, jsou připravené cvičné plochy, kde mohou zájemci vyzkoušet švih golfovou holí a úder do golfového míčku na vzdálenost až 350 metrů. Jsou připraveny plochy k nácviku krátkých až jemných úderů do golfových jamek.

„Máme dvě golfové hřiště, jedno veřejné hřiště s devíti jamkami a jedno mistrovské hřiště také s devíti jamkami. Pro soutěž s osmnácti jamkami můžeme spojit obě hřiště. Jen na mistrovském hřišti hráči obejdou více než 3 671 metrů a k absolvování někteří udělají až 60 úderů. To už je opravdový výkon. Pokud hrají na 18 jamkovém areálu, je to tak pět hodin sportovního vyžití. Chci upozornit, že vstup do areálu je zdarma,” uvedl Pavel Malina.

Pokud zájemce-začátečník si chce vyzkoušet odpaly, zakoupí si za 60 Kč košík se 40 cvičnými míčky, půjčí si za 30 Kč golfovou hůl a může trénovat, a to na odpalištích na dálku, či na plochách s krátkými údery. V sobotu bylo na obou tréninkových odpalištích plno.

„Návštěvník se nemusí ničeho obávat. Samozřejmě za současné situace musí mít roušku, pokud je jich více na jedné jamce, a dodržovat pravidla. Pokud nemá svoje hole a "bag" na hole, tak si je zapůjčí u nás a může jít hrát. Máme pravidlo, že jednotlivec nebo skupina nastupuje od první jamky k deváté v limitu deseti minut. Samozřejmě za půjčení materiálu a délky hry si musí zaplatit dle našeho ceníku. To vše najde na naší webové stránce,” dodal Pavel Malina

Areál nabízí i další zázemí, které v současné době ještě účastnící nemohli plně využívat. Zaměstnanci restaurace, ale v okénku, vydávali polévku, drobné balené pochutiny a nápoje v jednorázových obalech.

Dominantu resortu tvoří menší rozhledna, která nabízí z nejvyššího patra pohled na celý sportovní areál. Pod rozhlednou je jezírko, kde plavou ryby - jsou atrakcí zejména pro malé děti.

„Chodím si sem zahrát již čtyři roky, takže už vím, co mám dělat. Samozřejmě začínáme rozcvičením, tréninkovými odpaly. Bez toho to nejde. Dnes budeme hrát hru dva na dva na devítijamkovém veřejném hřišti. Pravidelně chodit hrát jsem čas neměla, a tak se stále učím,” řekla před vstupem na první jamku golfistka Šárka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám