Hlavní obsah

Sportovci a umělci se sešli v Domě knihy Librex v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hvězdy Zlaté tretry Ostravy a umělci Divadla loutek se postupně sešli na besedách a autogramiádě v Domě knihy Librex v Ostravě. Ve čtvrtek od 15:30 hodin se setkali návštěvníci se sportovci a od 17 hodin měli možnost pobesedovat s tvůrci Divadla loutek Ostrava.

Foto: Josef Zajíc

Hvězdy Zlaté tretry Ostrava: zleva : Lashinda Demus, 400m překážek, trenérka Yolanda Demus, a Zuzana Hejnová, 400m překážek

Článek

Ve čtvrtek se po veleúspěšné čokoládové tretře sešly sportovní hvězdy Zlaté tretry Ostrava, která se konala v pátek 25. května na Městském stadionu v Ostravě - Vítkovicích, na besedě a autogramiádě v Domě knihy Librex v Ostravě.

Plakáty a fotografie podepisovala světová běžkyně na 400m překážek Lashinda Demus, její trenérka Yolanda Demus a reprezentantka České republiky, juniorská mistryně na ME Zuzana Hejnová, která bude v běžet 400m překážek. Zuzana Hejnová je také olympijská finalistka a na mistrovství světa juniorů obsadila 2. místo. O besedu a podpisy byl zájem především z řad mladých budoucích sportovců.

Další autogramiáda hvězd Zlaté tretry v Ostravě probíhala od 17 do 18 hodin v galerii shopping parku AVION, které se zúčastnila jamajská sprintérka Veronika Campbell-Brown, americký sprintér Darvis Patton a český reprezentant  v hodu oštěpem Vítězslav Veselý.

V 17 hodin se v Domě knihy Librex sešli umělci Divadla loutek Ostrava. Umělce uvedl spolumajitel domu knihy pan Jan Becher. Dramaturgyně DLO  Jana Pithartová představila besedující umělce a naznačila dramaturgický plán divadla především v alternativní scéně DLO.

Červnovou premiérou v DLO bude hra pro menší děti Stašpytlík Muko. Hru na motivy knihy dánského spisovatele Petera Mouritzena zdramatizoval a režie se ujal slovenský režisér Peter Palik. Přiblížil účastníkům besedy vývoj a přípravu hry v podmínkách alternativní scény. Besedy se zúčastnili herci DLO, kteří budou vodit loutky hlavních představitelů Muka pan Ondřej Beseda a kamaráda v putování po světě se Strašpytlíkem Mukem mol zvananý  Molls libris, kterého bude vodit paní Libuše Čecháková.

Preméra hry se připravuje na červen letošního roku a mladí diváci se mají na co těšit.

Více o Divadle loutek Ostrava: www.dlo-ostrava.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám