Hlavní obsah

Spor o rybník vyšetřuje policie. Místostarosta mě napadl, tvrdí občan Stanovic

Novinky, Kryštof Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie vyšetřuje místostarostu Stanovic na Karlovarsku Jiřího Bučka. Měl napadnout občana Stanovic Jiřího Čelovského. Spor se točí kolem obecního rybníku a výlovu ryb. Čelovský tvrdí, že rybník nemá statut sportovního rybářského revíru a chytání na udici je tak protizákonné.

Foto: Kryštof Marek

Stanovický rybník

Článek

Jiří Čelovský jako aktivní občan vyčistil stanovický rybník a pečoval o chov ryb, aniž by si rybník jakkoli přivlastňoval. Přestože rybník nemá statut sportovního rybářského revíru a chytání na udici je tak protizákonné, místostarosta Jiří Buček před týdnem nechal svou návštěvu, aby si na rybníku zachytala.

Jenže to se Čelovskému nelíbilo, a tak se za místostarostou vydal pro vysvětlení. Tehdy, ve středu 7. června kolem osmé hodiny večer, měl být podle svých slov napaden místostarostou. 

"Ptal jsem se ho, jestli mu připadá normální, co se děje. Byl opilý, ale choval se nejdřív slušně. Pak po mně skočil a chtěl se prát. Řval na mě ty nejhorší vulgární nadávky. Shodil mě ze schodů a nakopl do zad. Mám něco s kostrčí, musel jsem pak k doktorovi, aby mi píchl injekci proti bolesti," řekl novinářům Jiří Čelovský.

Ovšem tvrzení Čelovského místostarosta Buček odmítá. Podle něj si Čelovský vše vymyslel. "Začal otravovat, tak jsme ho vyhodili. To je všechno. O fyzickém napadení nemůže být ani řeč. Bůhví, co viděl a slyšel," zlehčoval místostarosta Buček tvrzení, s kterým Čelovský kontaktoval policii.

Ta v současnosti věc řeší. "Můžeme potvrdit, že se případem zabýváme a v současné době ho prověřujeme," sdělil mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta. 

Spor má dvě roviny. Místostarosta se hájí tím, že obec vydává na chytání ryb povolenku za 100 korun na den. To však zpochybňuje opoziční zastupitelka Soňa Riedlová Puškašová.

"O žádné takové obecní vyhlášce jsme na zastupitelstvu nejednali. Na příštím zasedání se vedení obce zeptám, jak je možné, že se ohání vyhláškou, kterou jsme neschválili," uvedla Riedlová Puškašová. 

Související témata:

Výběr článků

Načítám