Hlavní obsah

Spolupracuje s Hollywoodem, teď bude vystavovat v šumperském Oku

Novinky, Kamil Navrátil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vernisáž exkluzivní výstavy Ilustrace a storyboard art pro film nabídne šumperské kino Oko 19. ledna od 17 hodin. Výstavu osobně uvede Kurt van der Basch, který spolupracoval s Tomem Tykwerem, sourozenci Wachovskými nebo oscarovou režisérkou Suzanne Bier.

Foto: Kurt van der Basch

Pozvánka na výstavu

Článek

V lednu se šumperští diváci dočkají výjimečné události. Kino poctí svoji návštěvou tvůrce, který se podílel na filmových hitech Atlas mraků nebo Star Wars: Síla se probouzí.

„Pro výstavu mám připraveny ilustrace k filmům Jupiter vychází, Serena, Atlas mraků a Dítě číslo 44. V souvislosti s výstavou zařadilo kino do programu několik filmů, ke kterým jsem maloval storyboardy a ilustrace,” zve na výstavu Kurt van der Basch, autor výstavy.

„Na ilustracích a storyboardech spolupracuji s režisérem, aby je pak štáb používal jako předlohu pro lepší představu, jak by mělo ve filmu vše vypadat,” upřesnil informace van der Basch.

Kino promítne filmy Serena a Dítě číslo 44. U Sereny s Bradley Cooperem a Jennifer Lawrence navíc půjde o jedinou kinopremiéru v ČR. Z filmu Serena, který se natáčel v České republice, bude vystavena například ilustrace Národního muzea, které se na ilustraci a ve filmu změnilo na hotel.

„Pro studenty šumperské průmyslovky chystám workshop tvůrčího kreslení a moc se na něj těším,” doplnil informace van der Basch.

Vstupenky na promítané filmy jsou v prodeji v pokladně kina Oko Šumperk a online na webu www.kinosumperk.cz, na vernisáž je vstup volný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám