Hlavní obsah

Společný koncert flétnistky Michaely Koudelkové a souboru Ensemble Opera Diversa

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedle skladeb pro sólovou flétnu a smyčcový orchestr význačných autorů 20. století, zazní v premiéře na objednávku Ensemble Opera Diverda vzniklá skladba Petry Čtveráčkové Quasi lontano. Koncert se koná 22. října v 19.00 v sále Konventu Milosrdných bratří v Brně.

Článek

Také v nynější sezoně se Ensemle Opera Diversa soustředí na programy akcentující významné sólové umělce spolu s premiérami zbrusu nových děl vzniklých na objednávku souboru. Právě v duchu této dramaturgické linie se na podzimním koncertu představí přední česká flétnistka Michaela Koudelková, která provede premiéru skladby Quasi lontano Petry Čtveráčkové.

Tři barevné skladby pro koncertantní zobcovou flétnu doplňují tři skladby pro smyčce významných, avšak zřídka uváděných evropských autorů minulého století, jejichž společným jmenovatelem je jistý retrospektivní princip, snad i nostalgie.

V programu koncertu odezní Landscape pro smyčce (1962/1965) Andrzeje Panufnika, Suita pro zobcovou flétnu a smyčce Gordona Jacoba z roku 1957, Pelimannit pro smyčce E. Rautavaary (1957/1972), Voci, voci pro zobcovou flétnu sólo. Autorem je Willem Wander van Nieuwkerk: (1994) a Trzy utwory w dawnym stylu pro smyčce, skladatel: Henryk Górecki: (1963

Závěr náleží premiéře skladby Petry Čtveráčkové Quasi lontano pro zobcovou flétnu, harfu a smyčce. K sólistce večera Michaele Koudelkové – flétna se zde připojí  Dominika Kvardová – harfa. Orchestr Ensemble Opera Diversa diriguje Gabriela Tardonová.

Koncert se koná 22. října od 19.00 v Sále Konventu Milosrdných bratří, Brno. Vstupenky k dostání 30 minut před začátkem v místě konání akce, rezervace možné přes e-mail ensemble@operadiversa.cz. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám