Hlavní obsah

Špičky světového aerobiku se utkají na Martiniku: Češi jsou odhodláni přivézt nejedno zlato

Novinky, Zuzana Rybářová

Na minulém světovém šampionátu si pro sebe zlato ve sportovním aerobiku zabrali v hlavních kategoriích Australané. Tento týden to však hodlají čeští favorité změnit a z MS na Martiniku, kterého se 1. až 5. prosince zúčastní 516 závodníků z 12 zemí, chtějí nejdražší kovy přivézt do České republiky.

Foto: Jaroslav Appeltauer - www.apikfoto.cz

Mistrovství světa ve sportovním aerobiku a fitness týmech 2015 - DOSPĚLÍ TRIO - FITNESS STUDIO LOUNY

Článek

Češi jsou od samého počátku tohoto sportu horkými favority na všech mistrovstvích a sportovní aerobik je v České republice populární ve všech závodních a věkových kategoriích. Není se tedy čemu divit, že na mistrovství světa na Martiniku vytvoří naši nejpočetnější národnostní skupinu – celkem 186 závodníků a závodnic z 19 klubů.

Naším nejžhavějším želízkem v ohni bude Kristýna Zahradníčková, současná mistryně České republiky a držitelka stříbra z evropského šampionátu 2015. Na posledním mistrovství světa, které se konalo loni v Praze, skončila třetí za zmíněnou Australankou Allirou Bullovou a Tamarou Jiříkovou, která ukončila svou sportovní kariéru.

V seniorské kategorii ve sportovním aerobiku se tak očekává největší souboj o vzácné kovy mezi australskými a českými závodníky, ve fitness týmech mezi ruskými a českými týmy. Obávanými soupeři, kteří téměř nemají konkurenci, jsou naši v juniorské a kadetské kategorii, v Hip-Hop týmech máme zastoupeny dva kluby a stejně tak v Aerobic group performance.

„Nedávná výkonnostní úroveň závodníků na mistrovství České republiky ve sportovním aerobiku potvrdila jejich výbornou formu pro mistrovství světa, a to zejména v kategorii žen, která byla tradičně nejlépe obsazena či v kategorii trií. Co se týká fitness týmů, ve všech kategoriích máme velmi silné zastoupení a své dominantní postavení potvrdili šampioni v kategorii dospělých Oxygen Příbram ve stepech a Aerobik Dancers Kladno v aerobiku,“ uvedla Jana Havrdová, prezidentka Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz.

Jak se cítí závodníci:

„Hodně jsem natrénovala v létě a v září, nejvíce se zátěžemi a díky tomu zvládám provedení sestavy líp,” komentovala svůj výkon na MČR Kristýna Zahradníčková, která zařadila i nové prvky a sestava jí perfektně sedla. Za velké podpory rodiny a fanoušků jí zcela oprávněně vynesla první místo a závodnice doufá, že stejně skvělou kondici bude mít i na mistrovství světa.

Se zlatou medailí z MČR v kategorii Fitness Aerobic Grande odjíždějí na Martinik i závodnice z Aerobic Dancers Kladno. „Sestavu už máme najetou a v trénincích se více zaměřujeme na detaily, protože naší největší konkurencí na světovém mistrovství je ruský tým, který je velmi přesný a technicky dobrý,” upřesnila Kristýna Koubová z Aerobic Dancers Kladno.

Prvenství na MČR ve stepech navnadilo na dosažení těch nejvyšších met ve sportovním aerobiku i závodnice z Oxygenu Příbram. Na Martiniku se pokusí už pošesté vybojovat titul mistryň světa

Reklama

Výběr článků

Načítám