Hlavní obsah

Speciální letní prohlídky lákají k návštěvě kláštera v Broumově

Novinky, Kateřina Ostradecká

Hudební prohlídky, Noční hrané prohlídky a Interaktivní prohlídky Skriptoria. To je speciální letní nabídka národní kulturní památky kláštera v Broumově, která pro letošní prázdniny doplní klasické celoroční prohlídky.

Foto: Kateřina Ostradecká

Broumovský klášter je otevřen i během nadcházejících státních svátků, ve dnech 5. a 6. července.

Článek

Úplnou novinkou v prázdninové nabídce broumovského kláštera jsou Interaktivní prohlídky Skriptoria, tedy středověké klášterní písárny. Ta byla nedávno otevřena v revitalizovaných prostorách kláštera a přes rok se v ní konají vzdělávací programy pro školní kolektivy.

V létě se Skriptorium otevře i pro veřejnost, a to hned ve čtyřech termínech: 20. července a 10. srpna od 10 hodin + 27. července a 24. srpna od 13 hodin.

Prohlídky jsou určeny rodinám, dospělým i dětem. Zájemci si vyzkouší psaní husím brkem, broušení pergamenu, výrobu přírodních barev či vázání knih. Vstupné pro dospělé je 150 Kč, pro seniory 80 Kč, pro děti 40 Kč, děti do 3 let mají vstup zdarma. Místa je lepší rezervovat na emailu: martina.junkova@broumovsko.cz.

Při Hudebních prohlídkách je prohlídkový okruh kláštera doplněn o půlhodinový varhanní koncert v klášterním kostele sv. Vojtěcha, kterého se zhostí mladí studenti hudby z Polska. Každý týden se představí jiný umělec - během osmi prázdninových týdnů tak budou mít návštěvníci možnost poslechnout si osm různých uměleckých přednesů. 

Hudební prohlídky se konají v červenci a srpnu, vždy v úterý, čtvrtek, sobotu a neděli, od 15 hodin. Vstupné je 130 Kč pro dospělé, 70 Kč pro děti. Možné je také absolvovat pouze varhanní koncert, a to od 15 hodin, vstupné pouze na koncert je 40 Kč.

Velmi oblíbené jsou již tradiční Noční a Noční hrané prohlídky kláštera, které nabízejí nevšední setkání s „oživlými“ historickými postavami v setmělých prostorách kláštera, osvíceného svíčkami a loučemi. Noční prohlídky se střídají s nočními hranými prohlídkami, které se zaměří na filmy, příběhy a pověsti spojené s broumovským klášterem. Konají se každý pátek od 20 hodin a 21:30. Doporučujeme rezervaci vstupenek na emailu: prohlidky@broumovsko.cz. Vstupné: Dospělí 170 Kč, děti 110 Kč. 

Reklama

Výběr článků

Načítám