Hlavní obsah

Sparťané oslavili přátelství na mezinárodním turnaji v Miláně

Novinky, Roman Smetka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu se v Miláně uskutečnilo 4. mezinárodní dětské fórum Fotbalem k přátelství. Českou republiku na tomto fotbalovém turnaji reprezentovali mladí sparťané a dařilo se jim. Postoupili do vyřazovacích bojů.

Foto: Roman Smetka

Sparťané nastupují proti Crvene Zvezdě Bělehrad ve čtvrtfinále

Článek

Společně se sparťany byli nalosováni do skupiny Varšava, Debrecín a výběr FC Hoang Anh Gia Lai, zástupce Vietnamu. Ze skupiny postoupili bez ztráty bodu a dokonce bez inkasované branky.

Čtvrtfinále mělo opravdu pikantní náboj, protože se sparťané utkali s Crvenou Zvezdou. A došlo až na penalty, které sparťané zvládli, soupeře vyřadili a dokonale mu oplatili vyřazení z předešlého ročníku.

V osmifinále Sparta narazila na Maribor, ale po několika neproměněných šancích se prodlužovalo. Když už všichni měli v hlavách penalty, dopustili se sparťané chyby z nedostatku koncentrace a v poslední minutě inkasovali z nepřímého kopu. Zůstali tak těsně před branami semifinále a podlehli Mariboru.

Finálovému zápasu Maribor – Debrecín, které se hrálo v centru Milána, přihlíželo několik stovek natěšených fanoušků Atlética a Realu, kteří trávili předzápasové chvíle v ulicích Milána a viděli vítězství Mariboru.

Turnaj navštívilo v roli hostů několik známých fotbalistů v čele s ambasadorem programu Fotbalem k přátelství, Franzem Beckenbauerem, ale přišli i hráči Schalke 04 a němečtí reprezentanti Max Meyer a Leon Goretzka, nebo legenda „bílého baletu“ Michel Salgado.

Všichni dostali modrozelený náramek přátelství, promluvili si s fotbalovými nadějemi z celého světa a popřáli jim hodně štěstí v jejich kariéře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám