Hlavní obsah

Soutěž pro zaměstnavatele, kteří dávají příležitost zdravotně postiženým

Novinky, Dagmar Lánská

Rytmus Liberec, o. p. s. vyhlašuje soutěž Stejná šance – Zaměstnavatel 2018 pro zaměstnavatele, kteří dávají příležitost zdravotně postiženým osobám tím, že je zaměstnávají ve svých firmách za obvyklých podmínek jako lidi bez postižení či jiného znevýhodnění.

Článek

Soutěž Stejná šance – Zaměstnavatel 2018

Osmý ročník soutěže Stejná šance – Zaměstnavatel 2018 odstartoval 2. dubna. Jedná se o prestižní soutěž zaměstnavatelů, kteří lidem se znevýhodněním dávají na otevřeném pracovním trhu stejnou šanci jako ostatním a tím aktivně přispívají k jejich začleňování do společnosti.

Soutěž se vyhlašuje v pěti krajích České republiky Jihočeském, Jihomoravském, Libereckém, Karlovarském, Středočeském, Ústeckém a v Praze.

V Libereckém kraji soutěž vyhlašuje organizace Rytmus Liberec, o. p. s. Záštitu nad soutěží převzala ministryně práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová a hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

„Čtrnáct let vedu skvělý tým organizace, která dává podporu lidem se zdravotním znevýhodněním získat zaměstnání v běžném prostředí. Podmínky dostat se na otevřený trh práce jsou zvláště pro tyto lidi ztížené. O to víc je úžasné vidět spokojenost těch, kteří byli přijati do firem a stali se rovnocennými zaměstnanci a kolegy,“ uvedla Antónia Dechťarová, ředitelka Rytmus Liberec, o. p. s.

Základní podmínkou pro nominování firmy či instituce do soutěže je zaměstnání člověka se zdravotním postižením na otevřeném trhu práce v běžných podmínkách, mimo chráněné prostředí.  

Sběr nominací začal 2. dubna a potrvá do 20. května. Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne na Krajském úřadě Libereckého kraje 21. června. Nominovat zaměstnavatele může široká veřejnost vyplněním online nominačního listu a prostřednictvím tištěných nominačních listů, které budou distribuovány na vybraných místech v Liberci, Jablonci nad Nisou, České Lípě, Jilemnici a Semilech.

Nominace bude vyhodnocovat pětičlenná komise složena ze zástupců kraje, města, úřadu práce a pořádající organizace.

Cílem Stejné šance je podpořit firmy, které zaměstnávají osoby se zdravotním postižením, poskytnout jim veřejné uznání a prostřednictvím příkladů jejich dobré praxe motivovat ostatní firmy, aby osoby se znevýhodněním zaměstnávaly.

Vítězi posledního ročníku se staly firmy KFC – AmRest, s. r. o., provozovna Liberec, Galaxy Gastro s. r. o. – Restaurace Tankovka Skleník, Česká Lípa a Masarykova městská nemocnice Jilemnice.

Slova Ing. Oty Krejčího, správního ředitele Nemocnice Jilemnice, jednoho z vítězů posledního ročníku: „My, jako nemocnice, se staráme o nemocné, takže si ani neuvědomujeme, že děláme něco navíc tím, že zaměstnáváme také zdravotně postižené. Nebereme žádný rozdíl, jestli jde o lidi se znevýhodněním nebo ne. Byli jsme oceněním příjemně překvapeni, nečekali jsme to...“

Aktuální informace, nominační listy i průběh předchozích ročníků naleznete na internetových stránkách pořádající organizace: www.rytmusliberec.cz, nebo na www.stejnasance.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám