Hlavní obsah

Soud vynesl rozsudek v případu drogového čtyřlístku z Kralupska

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 5. ledna pokračoval před Okresním soudem v Mělníku proces s čtyřčlennou skupinou výrobců a uživatelů pervitinu, jehož první stání se konalo loni 15. listopadu. Tentokrát už došlo na rozsudky.

Foto: Martin Tlustý

Předsedkyně senátu Renáta Moudrá vynáší rozsudek nad čtveřicí toxikomanů z Kralupska.

Článek

Proces se týkal vařiče pervitinu z obce nedaleko Kralup nad Vltavou a jeho tří společníků (dvou mužů a jedné ženy), kteří mu obstarávali léky vhodné pro výrobu drog. Dva z obžalovaných mužů si v současnosti odpykávají ve vězení tresty za své předchozí delikty.

Soudní líčení bylo 15. listopadu odročeno - hlavním důvodem byla žádost J. N. o nový výslech svědkyně, která je však zároveň jeho osobou blízkou. Předsedkyně senátu Renáta Moudrá na počátku procesu ve středu 5. ledna ale dokazování ukončila - nový výslech ohodnotila jako nadbytečný.

Soudní verdikt byl nakonec následující: Vařič pervitinu L. G., který se pokračování procesu již při předchozím termínu výslovně odmítl zúčastnit, si svůj stávající pobyt ve vězení prodlouží o tři roky ve věznici s ostrahou.

Obžalovaná H. V. byla odsouzena k jednomu roku odnětí svobody s podmíněným odkladem na dobu 18 měsíců.

Obžalovaný R. D. byl odsouzen k osmnácti měsícům odnětí svobody s podmíněným odkladem na dva roky.

Obžalovaný a před začátkem středečního procesu v zastoupení omluvený J. N. byl v nepřítomnosti odsouzen k jednomu roku odnětí svobody s podmíněným odkladem na dobu dvou let.

Reklama

Výběr článků

Načítám