Hlavní obsah

Sokolovští karatisté uspěli na mistrovství Evropy a nominovali se na světový šampionát

Novinky, Pavel Reichard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolovští karatisté uspěli na čtvrtém evropském šampionátu v karate světové federace WUKF (The World Union of karate-do Federations), které se na přelomu května a června konalo ve skotském městě Irvine a nominovali se příští mistrovství světa.

Foto: SKP Unitop Shodokan Karate Sokolov

Jiří Jirásek, Daniel Krhut a Vladimír Vrabec se jako Kata Team Goju-Ryu nominovali na letošní mistrovství světa, které proběhne v Rumunsku.

Článek

Turnaje se zúčastnilo kolem 600 závodníků z šestadvaceti evropských zemí. Českou republiku reprezentovali tři karatisté ze sokolovského oddílu SKP Unitop Shodokan Karate Sokolov - Jiří Jirásek, Daniel Krhut a Vladimír Vrabec.

Všichni tři jsou nositeli medailí z loňského mistrovství světa, Jiří Jirásek je dokonce dvojnásobným šampionem své kategorie. Přesto se všichni museli probojovat sítí nominačních kol. V kategorii kata goju-ryu seniors bojovali Daniel Krhut a Vladimír Vrabec.

„Zacvičili jsme kata Shisochin a Kururunfa a oba se dostali do nedělního finále,“ přiblížil Dan Krhut. „Jiří Jirásek to měl mnohem těžší, jelikož závodil v kategorii veterans, kde probíhaly jak nominační zápasy, tak rovnou i finále. Byl zařazen do kategorie kata other-styles, ve které se představili závodníci všech účastněných stylů Shotokan, Shito-Ryu, Goju-ryu, Shorin-ryu. Po velice dobře zacvičené kata Suparinpei se dostal do finálové šestice, kde předvedl bezchybně zacvičenou kata Sesan. Ve finále nestačil pouze na borce z Anglie a Španělska a získal výborné třetí místo. “

Druhý den mistrovství čekala naše borce další nominace, protože probíhaly závody družstev. Světoví vicemistři Jiří Jirásek, Daniel Krhut a Vladimír Vrabec postoupili jako Kata Team Goju-Ryu podle očekávání do finále. Samotnému zahájení finálových soubojů předcházel slavnostní nástup všech finalistů.

Jako první se na tatami předvedli Daniel Krhut a Vladimír Vrabec. Oba dva závodníci předvedli velice dobré výkony. Krhut nestačil jen na borce z Rumunska a Itálie a společně se závodníkem ze Slovenska získal třetí místo. Vrabec pak obsadil páté místo. Ve finále družstev uniklo Kata Teamu vítězství o pouhou jednu desetinu bodu. To rozhodlo o jeho umístění na čtvrtém místě.

 „Třetí místa Jiřího Jiráska a mě, pátá příčka Vladimíra Vrabce a čtvrté místo Kata Teamu nejsou v té velké konkurenci vůbec špatné výsledky,“ zhodnotil Daniel Krhut. „Důležité je to, že díky těmto úspěchům jsme nominováni na mistrovství světa v Rumunsku, které se koná příští rok. Velké poděkování patří všem sponzorům, bez jejichž pomoci bychom se mistrovství nemohli zúčastnit.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám