Hlavní obsah

Sobotní podvečer bude v Bohumíně patřit čarodějnicím

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobotní filipojakubská noc bude v Bohumíně bujará. Městem projde rej masek a hned na několika místech se konají slety čarodějnic. Velké akce připravují například spolky v bohumínské městské části Záblatí a v osadě Nová Ves.

Foto: Pavel Čempěl
Článek

Nejprve se čarodějnice slétnou v 16 hodin do městské části Záblatí. „Sraz je krátce před 16. hodinou na zahradě u mateřinky Na Pískách v Záblatí. Odtud se průvodem vydáme centrem Záblatí směrem k místní sokolovně, kde bude probíhat hlavní program. Spálíme Moranu, abychom dali zimě definitivní sbohem, a přivítáme filipojakubskou noc. Akce se koná za každého počasí,“ uvedla za organizátory Dagmar Knýblová, předsedkyně komise pro městskou část Záblatí.

Dodala, že programem pro děti provází Tereza Sochová. Pálení čarodějnic pořádají zdejší sokolové, škola i školka a komise pro městskou část.

Čarodějnice mají ve stejný den dostaveníčko také v hasičské zahradě v Nové Vsi. Akce pro děti i dospělé tam začíná v sobotu 30. dubna v 17 hodin. Hasiči chystají soutěže a spoustu dobrého jídla a pití. „Bude to zároveň první velká zatěžkávací zkouška našeho nového zázemí zahrady, které jsme si svépomocí postavili,“ uvedl za dobrovolné hasiče z bohumínské Nové Vsi Martin Barteček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám