Hlavní obsah

SMS.cz Adrenalin Cup 2013 byl zážitkem pro sportovce i diváky

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hřiště na Ostravici v Beskydech bylo v sobotu 29. června plné diváků a sportovců, kteří se připravovali na start extrémně náročného závodu SMS.cz Adrenalin Cup 2013, který pořádala Seven Days Agency, s. r. o. pod vedením ředitele závodu Martina Kráčálíka.

Foto: Josef Zajíc

SMS.cz Adrenalin Cup 2013: Start běžců do vrchu. S číslem 8, Ondřej Fejfar, 29.6.2013

Článek

Přesně v 10.00 hodin odstartoval starosta obce Ostravice Ing. Miroslav Mališ   51 běžců a běžkyň - museli absolvovat 16 km běhu do vrchu na Lysou horu (1323 m. n. m.), kde je čekali paraglidiské.

Na Lysé hoře fučelo, mraky se proháněly sem a tam a ještě po doběhu prvního závodníka Roberta Krupičky z Opava NET (1 hodina 11 minut) nebylo jisté zda "padáčkáři" poletí. To se rozhodlo, podle podmínek počasí, během 20 minut.

V té době se z Lysé hory začali snášet na vzdálenost 5,5 km druzí členové čtyřčlenného družstva paraglidisté. Na hřiště v Ostravici jako první doletěl závodník s čílem 1 (Opava NET) Michal Šotek, který předával štafetu bikerovi Lukáši Sáblikovi. Vzápětí za ním bravurně přistál Tomáš Bílek, který nějakou tu vteřinu čekal na svého cyklistu Václava Ježka.

Třetí čtvrtinu družstva tvořili závodnici MTB ( Mountain bike), kteří absolvovali 33 km s přejezdem Lysé hory s převýšením 1450 m a dojezdem pod hráz přehrady Šance. Jako první předával štafetu biker Václav Ježek, který trasu absolvoval za 1:31,37 . Za ním dojel Lukáš Sáblík.

Do rozbouřené řeky Ostravice skočil se svým kajakem jako první Ladislav Maroul těsně sledován  skvělým kajakářem Kamilem Mrůzkem. Díky pracovníkům Povodí řeky Odry, kteří na tři hodiny pustili více vody, byl závod na 5 km se slalomovými brankami a jedním eskymáckým obratem dost náročný. Kajakáři projeli  trať poměrně rychle. Přesto dost vyčerpavající byl asi 250metrový doběh s lodí do cíle.

Vítězem SMS.cz Adrenalin Cupu 2013 sestalo družstvo Lawi team ve složení Ondřej Fejfar ( běh), Tomáš Bílek ( paragliding), Václav Ježek ( kolo), Ladislav Maroul( kajak). V závěsu za nimi se umístilo družstvo Opava NET ve složení Robert Krupička, Michal Šotek, Lukáš Sáblík, Kamil Mrůzek.

Ženy si na etrémně dlouhé trati pobyly trochu déle. Přesto absolvovaly stejnou délku jako muži a mnohé mužské týmy dokázaly porazit. Nejlépe si s podmínkami poradilo družstvo Extreme Ladies Technika Brno ve složení Taňa Metelková, Eva Marková, Jitka Škarnitzlová, Anna Zástěrová. Druhou příčku obsadilo družstvo Rakety v sestavě Klára Moravcová, Alena Fialová, Ilona Bublová, Pavlína Zástěrová.

Po celou dobu byl na hříšti připraven doprovodný program. Diváci čekající na své sportovce si mohli užít v lanovém centru, shlédnout parašutistickou show, vidět exhibici na trampolínách a ve vzduchu akrobatické kousky RC modelů. Své umění předvedl trojnásobný mistr světa v bike trialu Petr Kraus. Po vyhlášení výsledků v 18.00 hodin následovala od 19.30 Afterparty s koncerty skupin Kofe-In, Portless, Kapriola a DJ Friki a Tobi. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám