Hlavní obsah

Smrt v kolejišti neodvrátilo ani užití rychlobrzdy

Novinky, Janek Prošek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlak usmrtil v Pardubicích osobu v kolejišti. K tragické události došlo v úterý 31. ledna pět minut před devatenáctou hodinou.

Článek

Vlak EuroCity 177 Johannes Brahms zastavil ve stanici Pardubice-hlavní nádraží. Lidé, kteří zde přistoupili, však nepokračovali v cestě dlouho. Než vlak opustil poslední předměstí Pardubic, strojvedoucí byl nucen přibližně pět minut před devatenáctou hodinou zastavit soupravu rychlobrzdou. Po deseti minutách stání bylo cestujícím sděleno, že došlo ke střetu s osobou pohybující se v kolejišti. 

Na místo byly přivolány jednotky hasičů, policistů, zdravotníků i drážní inspekce. I přes použití rychlobrzdy byly ostatky oběti vyprošťovány až zpod čtvrtého vagónu. Zda se jedná o nešťastnou náhodu nebo sebevraždu, určí až následné šetření. Frekventovaný koridor byl na nezbytnou dobu zcela uzavřen v obou směrech. Po hodině vyšetřování se vlaky opět rozjely, EC Johannes Brahms strávil další hodinu v Kostěnicích, kde došlo mj. i k výměně strojvedoucích.

Reklama

Výběr článků

Načítám