Hlavní obsah

Slzy, smích, hru – to vše nabídl Komorní Lipník

Novinky, Monika Malíšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Lipníku nad Bečvou se na přelomu února a března opět konala víkendová akce, známá po celé republice jako Komorní Lipník. Koná se s železnou pravidelností v Lipníku dvakrát do roka a jako pokaždé, i nyní bylo uvedeno nespočet komorních larpů, které si mohlo zahrát více než padesát účastníků.

Foto: Monika Malíšková

Komorní Lipník

Článek

Co je to komorní larp? Je to hra, která trvá průměrně okolo dvou hodin. Každý hráč si vybere postavu, vžije se do své role a pak sleduje cíle své postavy během celé doby hry.

Tak si může zahrát šlechtice během Velké francouzské revoluce, člena odboje proti totalitě, aktéra hollywoodské party nebo dokonce zločince zavřeného ve vězení. Nebo se v rámci své role může hluboce zamyslet nad mezilidskými vztahy z různých úhlů pohledu. To vše v méně než třech dnech nabitých nejrůznějšími larpy všech témat a motivů.

Střední průmyslová škola stavební již tradičně poskytla prostory pro tuto událost, čímž nejen, že nabídla zázemí lidem, kteří se sem sjeli z celé České republiky, ale také vytvořila ideální prostory. Vzhledem k velkému počtu místností bylo možné hrát až pět larpů na různých místech současně, nemluvě o místnosti, která byla během celého víkendu vyhrazena jen pro odpočinek a hraní stolních her pro ty, kteří zrovna nebyli na larpu. 

Poslední larp, který se konal v neděli 2. března, Derniéra, probíhal v kulturním domě Echo. Tento larp se odehrává na prknech, která znamenají svět a hráči zde ztvárňují herce, prožívající derniéru své inscenace. Zajímavé a vhodné divadelní prostředí v Echu přimělo hráče, aby se ještě více ztotožnili se svou rolí. 

Organizátorkou celého dění je Renata Doubravová, zvaná Tarí, která pořádá dvakrát ročně nejen Komorní Lipník, ale také Lipcon, během kterého se hraje RPG Dungeons & Dragons, víkendy deskových her, Fantasy ples a mnohé další. Tím udržuje Lipník nad Bečvou na vrchních příčkách zájmu nadšenců fantasy a larpů po celé České republice.

Reklama

Výběr článků

Načítám