Hlavní obsah

Slunečné počasí láká motorkáře, ne vždy se ale z projížděk vracejí v sedle svých strojů

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slunečné počasí posledních dnů láká milovníky motocyklů k prvním letošním projížďkám. Ne vždy se z nich ale vrací v sedle svých strojů. V úterý skončili v Moravskoslezském kraji dva z nich v nemocnici.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

Posádky Zdravotnické záchranné služby MS kraje musely během úterního odpoledne zasahovat krátce po sobě u dvou dopravních nehod motocyklistů. Odehrály se na Novojičínsku a v Ostravě. 

K první z nehod byli záchranáři voláni před čtrnáctou hodinou do Mošnova. "Při pádu se zranil třiadvacetiletý motocyklista. Pacient byl při vědomí, utrpěl však těžké poranění dolní končetiny, se kterým byl transportován vrtulníkem LZS na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě," popsal první nehodu mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl. 

K druhé nehodě byla posádka rychlé lékařské pomoci vyslána v Ostravě o hodinu a půl později. "Motocyklisty, který havaroval v Rudné ulici, utrpěl středně těžká poranění hlavy bez přímého ohrožení života," komentoval mluvčí druhou nehodu s tím, že muže sanita přepravila na úrazovou ambulanci Městské nemocnice Ostrava-Fifejdy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám