Hlavní obsah

Slovenská vokální skupina Fragile na CZ Tour 2015

Novinky, Stanislav Stebila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvojnásobní držitelé slovenské divácké ceny OTO v kategorii Hudební skupina, společně s Richardem Müllerem čtyřnásobní majitelé platiny za trojalbum Hlasy 2, oceněni Krišťolovým krídlom za Album roku - to je slovenská vokální skupina Fragile, která se letos chystá na svoji samostatnou CZ Tour 2015.

Foto: Archiv skupiny

Sk. Fragile při natáčení v České televizi v pořadu Silvestr 2015

Článek

Vokální skupinu tvoří populární osobností, známé z různých televizních seriálů, divadelních, muzikálových produkcí či TV show pod vedením dirigenta a producenta Braňa Kostky: Soňa Norisová – soprano, Jana Golis – soprano, Helena Krajčiová – alto, Svetlana Rymarenko – alto, Slavo Košecký – tenor, Vilo Csontos – tenor, Kamil Mikulčík – bass. Alternanti skupiny: Jana Boltižiar – soprano, Kamila Apetauer – soprano, Peter Lacho – tenor, Martin Madej – tenor, Jozef Hečko - bas. 

Fragile se věnují interpretaci známých světových rock - pop - hitů v působivých a originálních a cappella aranžmá – bez hudebních nástrojů. Vše je tvořeno jen hlasem a ústy interpretů v komorním provedení. Čistě vokální, jisté instrumentální prvky se v jejich hlasech uplatňují jako rytmická opora.

Repertoár koncertu skupiny Fragile tvoří písně světových i domácích interpretů jako: Queen, Sting, John Lennon, Richard Müller, Karel Gott, Jason Mraz, Lorde, The Flying Pickets, Pharell Williams, Leonard Cohen, The Real Group a dalších. Proto svým vystoupením zasáhnou široké divácké publikum a na své si přijdou všichni milovníci kvalitní hudby.

Vokální skupina patří nejen ke slovenské, ale bez nadsázky i k evropské špičce. I proto reprezentovali Slovenskou republiku na výstavě Expo 2008 v Zaragoze, či účinkovali jako předkapela Suzanne Vega a Take 6 - desetinásobný držitel prestižního ocenění Grammy. Vystoupili také na koncertech Karla Gotta.  

Již třetím rokem doprovází členové skupiny česko-slovenskou legendu zpěváka Richarda Müllera v rámci projektu Hlasy po celé ČR a SR.

V letošním roce se představí našemu publiku na více než dvacetipěti samostatných koncertech. Do svého repertoáru si připravili mimo skladby Bohemian Rhapsody, také nové aranže známých hitů sk. Queen.

Do letních prázdnin vystoupí 15. 4. v Pacově, 18. 5. v Moravských Budějovicích, 19. 5. v Ostravě. Od září startují turné v Čechách a na Moravě: Jindřichův Hradec, Dubí, Luhačovice, Kolín, Praha, Liberec, Zlín, Třinec, Ústín nad Labem, Rokycany, Pardubice, Hodonín, České Budějovice, Nová Paka, Karlovy Vary, Svitavy, Nový Jičín, Olomouc, Varnsdorf, Kladno, Kadaň, Karviná a v dalších městech.

Turné bude pokračovat i v příštím roce v únoru a březnu v Písku, Berouně, Bruntálu, Rakovníku, Českém Těšíně, Prostějově, Jablonci nad Nisou a dalších městech.

Reklama

Výběr článků

Načítám