Hlavní obsah

Slovácké léto spojí síly se Svatojánským během

Novinky, Petra Kučerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dvě akce, které upozorní na Slovácké léto, se budou konat v sobotu 27. června. Tenisový klub Staré Město pořádá Svatojánský běh, který se stane „zahřívacím kolem“ Slováckého léta. A v uherskohradišťském letním kině se budou prodávat plyšáci. Výtěžek poputuje na benefiční konto Slováckého léta.

Foto: archiv Slováckého léta

Slovácké léto i Svatojánský běh jsou akce plné sportu a zábavy.

Článek

Běžet může batole i senior

Svatojánský běh startuje v sobotu 27. června v 10 hodin dopoledne ve sport parku Rybníček ve Starém Městě kategoriemi nejmladších dětí a hlavní závod v kategorii dospělých má start určen na 16. hodinu. Večer bude patřit divadlu SemTamFór, hudebnímu dokumentu The Doors v letním kině, ale především zapálení Svatojánského ohně ve 21.15. Do startovní listiny Svatojánského běhu se můžete přihlásit na www.slovackeleto.cz.

„Vloni zahřívací kolo Slováckého léta proběhlo v rámci volejbalového turnaje Afrika Beach Open. Letos jsme chtěli vyzkoušet jiný typ akce. Se Slováckým létem má i ta letošní mnoho společného. Svatojánský běh je zaměřen na sport, zábavu, hudbu, určený pro celou rodinu a navíc výtěžek z dobrovolného startovného poslouží dobré věci, podobně jako naše plyšáková benefice,“ uvedl organizátor Slováckého léta Marek Pochylý.

Plyšáci s dobrým srdcem obsadí letní kino

Dlouholetým partnerem Slováckého léta jsou i Městská kina Uherské Hradiště. Letos se jejich společná snaha o konání dobra propojí v sobotu 27. června večer při promítání snímku Fair Play.

„Návštěvníci letního kina si budou moci v našem stánku zakoupit plyšáka a podpořit tím benefiční rozměr Slováckého léta. Každým rokem veškerý výtěžek z benefičních aktivit dělíme mezi Diakonii Uherské Hradiště a Domov pro osoby se zdravotním postižením v Medlovicích a stejně tomu bude i letos,“ dodala PR manažerka Slováckého léta Petra Kučerová.

Deset dnů plných sportu a zábavy pod hlavičkou Slováckého léta si budou moct všichni fanoušci vychutnat od 3. do 12. července. Vystoupí například Desmod, Katapult, Iné Kafe, folklor zastoupí domácí cimbálová muzika Harafica. Sportovně založení jedinci si užijí více než deset turnajů a sportovních aktivit. Vítány jsou i děti, pro které jsou připraveny dva zábavné dětské dny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám