Hlavní obsah

Slovácké divadlo uvede v premiéře Cybercomics Egona Bondyho

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovácké divadlo v Uherském Hradišti občas nabízí divákům i poměrně provokativní tituly. Jedním z nich bude i Cybercomics Egona Bondyho v dramatizaci Romana Sikory. Premiéra se odehraje v sobotu 19. ledna. Režisérem novinky je Jakub Maceček.

Foto: archiv SD UH

Herečky Klára Vojtková a Alžběta Kynclová v nové inscenaci Cybercomics.

Článek

„Jsem rád, že máme publikum, které po uvedení neznámého titulu neodchází z divadla, ale je rádo, že mu objevujeme jiný svět divadla, který by jinde nepoznalo,“ říká ředitel Slováckého divadla Igor Stránský a připomíná například inscenace Modré květy, Mein Faust.

Pod oběma jmenovanými je podepsaný Jakub Maceček, jenž tentokrát vsadil na Bondyho Cybercomics a obklopil se stejným týmem spolupracovníků, tedy scénografem Miloslavem Fekarem, autorkou kostýmů Evou Jiřikovskou a hudebníkem Mariem Buzzi.

„Hlavní hrdinka Vera se živí jako prvotřídní hacker, jednoho dne ji na tajnou práci najme globální mafiánská firma, čímž se Vera záhy ocitne na seznamu lidí určených k likvidaci,“ prozradil děj novinky dramaturg Libor Vodička. „Inscenace ale nechce podat pochmurný obraz pokleslého světa zločinu, v hravé a groteskní formě se trefuje do živého tématu současnosti, jímž je dokonaná fúze zločinu a globální ekonomiky,“ dodal dramaturg.

Hlavní roli Very svěřil režisér Kláře Vojtkové. Po Modrých květech jde už o jejich druhou spolupráci. Mladá herečka přiznává, že se na Jakuba Macečka a jeho novinku moc těšila. Proč?

„Protože se odvážně pouští do neprobádaných textů, témat, žánrů a i samotná práce byla dost napínavá. A protože výsledek jeho práce mě i jako diváka vždycky bavil svou barvitostí, divadelností. Asi to bude tím, že neklade žádné hranice své i herecké fantazii a tedy i sebetrhlejším nápadům,“ nechala se slyšet Klára Vojtková.

V ostatních rolích se představí například Alžběta Kynclová, Jitka Josková, Zdeněk Trčálek a další herci slovácké scény.

Premiéra inscenace Cybercomics proběhne 19. ledna od 19 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám