Hlavní obsah

Slávisté bojovali, avšak na zkušenější Českou Lípu nestačili

Novinky, Matěj Archalous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Florbalisté Slavie VŠ Plzeň se v sobotu v 17:00 utkali s týmem FBC Spilka & Horák Česká Lípa. I přes mnoho vyložených šancí na favorizovaný hostující tým nestačili a padli na domácím hřišti v poměru 4:6.

Foto: Matěj Archalous
Článek

Hosté hned po úvodním hvizdu nasadili vysoké tempo, se kterým měli domácí problémy jen několik málo minut. Po chvilkovém úvodním oťukávání se začal hrát vyrovnaný florbal.

FBC Česká Lípa dostala v první části hned dvě početní výhody po vyloučení Jana Husáka a Martina Kodalíka. Hostující celek obě tyto přesilovky bez problémů využil. První branku, v čase 8:45, vsítil Jakub Karel a v druhou, v čase 18:12, Lukáš Mlejnek. Nicméně i Slávisté zahrozili, a to dokonce ve svém vlastním oslabení, kdy do tyče pálil Pavel Roubal. Po zaznění sirény na světelné tabuli svítil stav 0:3, když se ještě v první dvacetiminutovce trefil Martin Jeřábek.

Druhou část nezačala Slavia vůbec dobře. Hned na začátku inkasovala čtvrtý českolipský gól. Až čas 24:09 přinesl domácím úsměv na tvář, jelikož se zavlnila síť i na druhé straně. Míček si tečoval do vlastní brány Lukáš Mlejnek.

Slavia se nadechla k mohutnému tlaku, který vedl k další snižující brance. Sotva po dvaceti vteřinách od vhazování se prosadil kapitán domácího celku Zdeněk Novák. Tento hráč se prosadil ještě jednou necelé tři minuty od svého prvního letošního bodového zisku. Výstavním beckhandem snížil na rozdíl jediného gólu. Bujaré oslavy však uťal Juraj Rozman, který přesně za čtyřicet vteřin vrátil hostům dvoubrankové vedení.

Další nápory florbalistů České Lípy kazil nejen výborně chytající gólman Lukáš Nohovec, ale i branková konstrukce, která občas doháněla modro-bílé hráče k šílenství. V době, kdy byl stav 3:6, se kolem hostujícího obránce obtočil Adam Šimice a nekompromisní střelou z poloviny hřiště znemožnil brankáře hostů a vstřelil tím novou naději na vyrovnání stavu.

Třetí třetinu zahájila Slavia bez vyloučeného Kamila Peška, který si odpykával svůj dvouminutový trest ještě z druhé části. Obě družstva hru zrychlila a byla i více agresivnější v dohrávání osobních soubojů. I přes evidentní snahu borců v červených dresech a mohutné finišování v závěru utkání se jim s výsledkem nepodařilo nic udělat. A tak přibližně osmdesát plzeňských fanoušků vidělo v sobotní podvečer prohru svého celku v poměru 4:6.

Reklama

Výběr článků

Načítám