Hlavní obsah

Slapskou hladinu zaplnila plavidla, plachty chytily dobrý vítr

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco je voda v přehradě na koupání jen pro otužilce, plavidla různých typů začala brázdit oblíbenou rekreační plochu vodní nádrže Slapy. V mírně zataženém letním počasí se z prázdných břehů bylo na co koukat, vítr vál příznivý, elegance plavidel vynikala v jeho nárazech při místy krkolomných manévrech.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Od Měřína kolem Ždáně se v sobotu jela slapská regata. K vidění byly desítky kajutových plachetnic, mezi nimiž statečně plula oplachtěná  klasická kanoe s vahadlovým zařízením, takže kanoekatamarán.

Mezi nimi se občas prohnaly motorové lodi místní  floty, na vodu vypluly houseboaty, pár rybářů se vydalo od břehů za vidinou tučného úlovku. Restauračky sice  téměř zely prázdnotou, ale už se připravovaly na prázdninový nápor.

Krásně bylo u vody, líbilo se tam i několika psům, kteří se mohli nerušeně koupat, aniž je kdo okřikoval. Jen řada poházených odpadků hyzdí budoucí rekreační plochy, ale snad hory PET lahví také brzy zmizí,  tráva bude posekána a zbytek stébel zválcují bronzuchtivá těla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám