Hlavní obsah

Skvělá zpráva pro vodomily v Podorlicku: Modernizace koupaliště Broumar v Opočně finišuje

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S blížícím se létem se blíží také dokončení modernizace koupaliště Broumar v Opočně. Na konečný výsledek se těší jak investor, tedy město Opočno, tak jistě i milovníci vody a opalování. Průběh prací a jejich kvalitu monitoroval další kontrolní den, který se uskutečnil ve středu 20. května.

Foto: Dana Ehlová

Pohled do areálu koupaliště Broumar v Opočně, kde finišuje modernizace.

Článek

O tom, co se v areálu koupaliště Broumar děje právě v těchto dnech, informovala starostka Opočna Šárka Škrabalová: „Celá rekonstrukce se blíží k samotnému závěru. Montuje se již skluzavka, připravuje se podloží na osazení nerezového bazénu, pokládá se dlažba v celé délce bazénů.“

Pro investora je také prioritou, aby se na koupališti cítily dobře všechny věkové skupiny. „Nyní jsme ve fázi, že se dolaďuje nákup laviček a slunečníků. Je zde vytvořena zóna i pro maminky, které potřebují pro své ratolesti stín, zároveň však být blízko vody a sledovat, jak jejich děti dovádějí v bazénu. istá zóna bude oddělena od travnaté plochy sloupky, ve kterých bude umístěno lano,“ uvedla Šárka Škrabalová a doplnila: „Chtěli bychom, aby návštěvníci měli možnost vnímat koupaliště jako celek.“

Není tajemstvím, že prvním vodomilům by se koupaliště mělo otevřít na začátku prázdnin. „Mám radost, že se nám povedlo zrekonstruovat koupaliště. Letní dny jsou tu neopakovatelné a krásné. Rybník Broumar dodává celé lokalitě ještě větší kouzlo. Součástí koupaliště je i kemp, který každým rokem navštíví rekreanti z celé České republiky. Věříme, že ani letos to nebude jinak,“ vyjádřila spokojenost a naději starostka Opočna.

Změnám se zřejmě v blízké budoucnosti nevyhne ani tato část. „Rádi bychom v kempu vybudovali i sociální zařízení. Studii již máme, je nádherná. Pomohl nám ji zpracovat pan architekt Harom. Moc se povedla. Nyní se bude zpracovávat projekt. Pokud by se nám ještě toto povedlo, věřím, že návštěvníci budou potěšeni ještě více,“ doplnila plány na další vylepšení Šárka Škrabalová.

Reklama

Výběr článků

Načítám