Hlavní obsah

Sklárny ve Světlé nad Sázavou zvou v sobotu k návštěvě

Novinky, Gabriela Středová

Sklárny Crystalite Bohemia otevřou své brány veřejnosti letos již podruhé, a to v sobotu 23. září u příležitosti Svatováclavské pouti, která se koná ve městě Světlá nad Sázavou. Návštěvníci si mohou prohlédnout nové, moderní linky na výrobu nápojového i dekoračního skla.

Foto: Gabriela Středová

Nová linka na výrobu nápojového skla

Článek

Zájemci budou mít příležitost shlédnout dvě nejmodernější linky na výrobu nápojového skla a také jeden z největších tavicích agregátů s kapacitou kolem 45 tun skloviny denně, který tyto vysoce výkonné linky zásobuje. Novinkou pro veřejnost bude i rekonstruovaná linka L5, k níž přibyl také nový velkokapacitní tavicí agregát a další, moderní stroje na opracování nápojového skla. 

Den otevřených dveří nabídne v sobotu mezi osmou a třináctou hodinou vedle bezplatných komentovaných prohlídek také možnost občerstvení a zejména výprodej výrobků značky Crystalite Bohemia za zvýhodněné ceny v několika prodejních stáncích v areálu skláren a v podnikové prodejně.

Na prohlídky není potřeba se registrovat předem, exkurze zabere zhruba hodinu a je vhodná i pro děti.

Den otevřených dveří navazuje na tradiční Svatováclavskou pouť, která se každoročně koná ve městě Světlá nad Sázavou vždy okolo svátku Svatého Václava. Pouť zahrnuje jak zábavné atrakce pro malé i velké, tak i řadu dalších akcí, například prohlídky historického podzemí a další doprovodný program.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám