Hlavní obsah

Ski a snowboardové závody ve Velké Úpě se konaly v rytmech electro swingu

Novinky, Martin Kalfař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 7. února proběhly ve Velké Úpě ski a snowboardové freestyle závody Subaru FORESTERide 2015. Konal se již 4. ročník těchto závodů. Letos ve formátu slopestyle a párty v rytmech electro swingu.

Foto: Martin Kalfař
Článek

Kdo v sobotu 7. února nezůstal sedět doma a vyrazil do Velké Úpy, určitě nelitoval. V místním lyžařském středisku Skiport Velká Úpa se totiž konal čtvrtý ročník zimního freestylového SKI & SNB závodu Subaru FORESTERide 2015. A že bylo na co koukat!

Už od brzkého rána bylo ve Skiportu slyšet vrnění motorů nových modelů vozů Subaru FORESTER, které na sjezdovku hravě vyvezly hudební aparaturu, vybavení stánků a další nezbytnosti. Moderátorského mikrofonu se chopil speaker Robin Sobek, DJ's Swing Garden a Max W z Electro Swing Bohemia spustili tu svoji, přímo na svahu je navíc doprovázeli hned dva saxofonoví virtuosové Honza Korbel a Rudy. Zbývalo už jen pořídit společné foto závodníků, krátká porada jezdců s rozhodčími, a akce mohla začít.

Aby byl závod pro jezdce i diváky více atraktivní, rozhodli se letos organizátoři pro slopestyle, což je kombinace překážek a skoků, na kterých závodníci předvádí nejrůznější triky. Podle složitosti a preciznosti provedení triků pak závodníci sbírají od rozhodčích cenné body, které v součtu určí vítěze. Set-up trati se ve Velké Úpě skládal z kovové dvoutrubky, následoval skok s dřevěnou kládou, potom závodníky čekala kovová lámačka, a nakonec si mohli jezdci vybrat ze dvou skoků s 12 a 7 metrů dlouhým tablem.

Do závodu se sice přihlásilo méně závodníků než v minulých ročnících, ale o to pohodovější atmosféra na svahu panovala.

Výsledková listina:

SKI

1. místo: Dan Hanka

2. místo: Robin Holub

3. místo: Jan Balcar

SNOWBOARD

1. místo: Jan Nečas

2. místo: Miki Pajer

3. místo: Vašek Toman

Cenu za best trick si odnesli za SNB Honza Nečas a v kategorii SKI nejlepší trik předvedl Dan Hanka.

Během závodu mohli diváci testovat lyže, zahřát se horkou vodkou nebo soutěžit o věcné ceny. Ti, kdo rádi soutěží, mohli také vyhrát testovací jízdu vozem Subaru, nebo vyhlídkový let nad Krkonošemi. Mezi kvalifikací a finále se o zábavu postarala taneční skupina ForSee, která předvedla parádní synchro street dance taneční sestavu. Obrázek o tom, jak celá akce vypadala, si můžete udělat po zhlédnutí fotogalerie na oficiálních stránkách závodu.

Grandiózní afterparty se konala na hotelu Úpa, kde to DJ’s z Electro Swing Bohemia spolu s duem saxofonistů a DJ Nimandem pořádně roztočili.

Velký dík patří všem závodníkům, rozhodčím i divákům, kteří pomohli vytvořit správnou pohodovou horskou atmosféru. Stejně tak patří dík i všem partnerům akce, obětavým pomocníkům, barmankám a barmanům a členům organizačního teamu. Prostě všem, kteří se na této parádní akci jakýmkoliv způsobem podíleli. Sportu zdar!

Reklama

Výběr článků

Načítám