Hlavní obsah

Šipkovému klubu z Ostrova skončila sezóna

Novinky, Jan Mrenica

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šipkový klub Oggy a škodíci Ostrov slavil minulou sezónu senzační postup do extraligy Karlovarského kraje a navázal tak na předešlé úspěchy z minulých let.

Foto: Jan Mrenica

V Ostrově roste zájem o šipky. Nahoře Škodíci „A“ team, dole Škodíci „B“ z Kolečka

Článek

Díky rostoucí popularizaci tohoto sportu v Ostrově, se klub rozrostl i o nový „B“ tým z Kolečka, který začal svou jízdu od 3. ligy. Jako nováčkové, kteří takřka nevěděli, do čeho jdou, si vedli nadmíru dobře. S 15 výhrami a pouze 3 prohrami, obsadili v konečné tabulce skvělé 2. místo, které jim zajistilo postup do 2. ligy pro další šipkový ročník.

Soutěž nakonec bez porážky vyhrál rovněž klub z Ostrova a nově postavený tým Domino Družba. Třetí místo obsadil FÉNIX Karlovy Vary.

Extraligová soutěž byla pro „A“ tým mnohem těžší, než se před sezónou zdálo. Hlavní plán udržet se v lize bohužel nevyšel. Vinnou často špatných, nevyrovnaných výkonů, poklesu formy některých hráčů a nervozity ve hře, vyhráli Škodíci pouze 3 zápasy. Naopak 17 jich prohráli. Soutěž tak zakončili na posledním 11. místě a po roční extraligové zkušenosti se zpět vracejí do 1. ligy.

V nové sezóně, která jim začne zase v září, se pokusí opět navrátit do elity, nejvyšší krajské šipkové ligy. Určitě to ale nebude vůbec lehké. Extraligovou soutěž vyhrál tým Lombardy Žíla B Chodov, před ŠKY Chlum Sv. Máří 08 a Hradní Páni Loket.

Šipkový klub z Ostrova definitivně ukončí svojí sezónu v sobotu 31. května u Kulaté Báby, kde pořádá venkovní turnaj pro každého.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám