Hlavní obsah

Simeon Soul Charger, Phil Shoenfelt, Mišík s Hladíkem i Pepa Lábus na rockování v Berouně

Novinky, Alena Šustrová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Lahůdka pro milovníky kvalitní muziky od soulu až po psychedelický rock sedmdesátých let je připravena na neděli 26. ledna v Berouně. Komorní festival Zimní rocková neděle začne v sále České pojišťovny v 19 hodin a neskončí dříve, než o půlnoci.

Foto: archiv skupiny

Simeon Soul Charger

Článek

Simeon Soul Charger - nová generace Woodstocku

Kapela vznikla v americkém Ohiu v roce 2008. Už o rok později po vydání prvního singlu ji americký časopis Cleveland Scene magazine zařadil mezi 12 nejlepších, které v roce 2010 stojí za to vidět.

„Je to jedno z nejvíce vzrušujících debutových alb posledních let. Tuhle skvělou nahrávku si musíte poslechnout co nejdřív a potom ji poslouchat tak často, jak je to jen možné!” napsal o prvním albu Meet Me In The Afterlife americký magazín ROCK HARD. Časopis Eclipsed Magazine jej zařadil na 55. příčku ze 100 nejlepších alb vydaných v roce 2011.

Kapela se hned od počátku svého vzniku stala kultovní nejen mezi fanoušky. Jejich hudba je označována jako směsice folku, blues, psychedelického i stoner rocku sedmdesátých let. Přirovnáváni jsou k Beatles, Jethro Tull i Led Zeppelin, což kapelu těší, přestože původně neplánovala znít jako kapely této doby. 

Bubeník Joe Kidd k tomu říká: „Hudba vychází z našich srdcí a mysli, ne z potřeby vydělat peníze”, a je přesvědčen, že právě to je z jejich hudby znát a posluchače přitahuje.

Z Ameriky do Německa

V průběhu prvního turné po Americe, které navazovalo na vydání singlu v roce 2009, se při hraní v renomovaném Arlene´s Grocery na Manhattanu setkali se dvěma německými turisty a zároveň obdivovateli, kteří je pozvali na turné do Německa a dalších evropských zemí.

V jeho průběhu si kapela odskočila do USA natočit debutové album, v roce 2011 ale definitivně přesídlila na farmu do Bavorska, kde žije, hudbu skládá i nahrává. Život v Německu, kde rozčeřila vody hudebního byznysu, kapele vyhovuje a návrat do USA plánuje pouze na turné.

Phil Shoenfelt - muzikant i spisovatel

Narodil se v Anglii, svou první postpunkovou kapelu Khmer Rouge (Rudí Khmérové) ale založil v roce 1981 v New Yorku. V té době propadl nejen muzice, ale také heroinu. Vrátil se do Anglie, kde hrál s Nickem Cavem a jeho Bad Seeds, aby v devadesátých letech zakotvil v Praze. Zde vznikla nejprve skupina Phil Shoenfelt & Southern Cross a posléze Dim Locator, jejíž tvorbu vydávají pro fanoušky i na vinylových nosičích. Hudebně má dnes blíže k rytmickému blues a soulu, než punku.

Své zkušenosti z užívání drog a několika odvykacích kúr zúročil v knize Feťácká láska, která vyšla nejprve v českém překladu a teprve později v anglickém originále.

Živé legendy české hudební scény

Vladimíra Mišíka a Radima Hladíka netřeba příliš představovat - oba jsou vynikající muzikanti a členové Beatové síně slávy. Ze společného hraní je znají i berounští diváci.

Muzikant a moderátor

Pepa Lábus je nejen známým "zprávařem" Radia Beat, ale také muzikantem žánru folk rock. Loni mu vyšlo již páté album s názvem Délka vteřiny. Kromě vlastní ´a SPOL.´ vystupuje s mnoha dalšími kapelami.

Vstupenky lze zakoupit v Městském informačním centru, tel. 311 654 321 nebo u pořadatele, tel. 311 625 814.

Reklama

Výběr článků

Načítám