Hlavní obsah

Silnice mezi Malesicemi a Městem Touškovem se dočkala rekonstrukce

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi obcemi Malesice a Městem Touškov se nyní jezdí po rekonstruované komunikaci a nově opraveném mostě.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

V pátek 31. července skončila uzavírka silnice III/18050 mezi obcemi Malesice a Město Touškov.

Článek

V pátek 31. července skončila uzavírka silnice III/18050 mezi obcemi Malesice a Město Touškov. Za 19 miliónů korun z Evropské unie se téměř tříkilometrový rekonstruovaný úsek dočkal zvýšené tloušťky konstrukčních vrstev na 270 mm, což přineslo výrazné zvýšení únosnosti této pozemní komunikace, která je poměrně intenzivně využívána jako šikovné spojení této oblasti s centrem Plzně. Samozřejmostí je nový živičný povrch.

Při opravě bylo využito moderní metody recyklace podkladních vrstev za studena. Rekonstrukce přinesla i zlepšení příčných sklonů vozovky a jejího odvodnění pročištěním příkopů a obnovou propustků.

Výsledkem bude zvýšení bezpečnosti provozu, dosažení optimální rychlosti a celkového zkrácení cestovních dob mezi oblastí Města Touškova a centrální částí Plzně.

„Využili jsme uzavírky této části silnice III/18050 i k opravě mostu, který byl velmi úzký a ve špatném stavu. K tomu jsme využili 8 miliónů korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury. To vedlo k delší době uzavírky, protože most se dočkal mj. rozšíření mostovky a zpevnění opěr a tzv. říms, která nesou zábradlí a svodidla. Při betonáži bylo třeba respektovat tzv. technologické lhůty pro tvrdnutí různých vrstev betonu. Proto uvolňujeme celý úsek silnice až k 1. srpnu letošního roku," informoval generální ředitel Správy a údržby silnic Plzeňského kraje Pavel Panuška.

Oprava silnice stála 19 miliónů korun, náklady zcela pokryla finanční podpora z EU – Fondu ROP NUTS II Jihozápad.

Reklama

Výběr článků

Načítám