Hlavní obsah

Silně zanedbané ovce se odchytu bránily, souboj se strážníky přesto prohrály

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strážníci městské policie, kteří mají za úkol odchytávat opuštěná či zaběhnutá zvířata, už odchytávali všechny možné tvory. Od hadů nejedovatých, přes jedovaté, štíry, kočky a psy po opice, klokany nebo mývala. Tentokrát se museli popasovat se stádečkem silně zanedbaných ovcí.

Foto: MPP
Článek

Na polodivoce žijící ovce - dva berany a jednu ovci, vyjela v pondělí odchytová služba pražských strážníků do vokovické ulice Na křídlech. Kolemjdoucí občan zavolal přímo na telefonní linku útulku.

„Po náročném výkonu pracovníků odchytové služby se podařilo stádo zahnat do uzavřeného prostoru a poté převézt do trojského útulku. Jelikož byla zvířata neoznačená ušními známkami, silně zaklíštěná a zarostlá srstí, byla po příjmu označena, ostříhána a ošetřena proti parazitům.

Ošetřovatelé zjistili, že se jedná o plemeno ouessantská ovce, což je nejmenší plemeno ovce na světe. Toto plemeno se chová jako domácí mazlíček nebo k vypásání travnatých porostů. Vzhledem k dosavadnímu volnému způsobu života, se však odchyceným ovcím zatím příliš do mazlení nechce,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová.

Reklama

Výběr článků

Načítám