Hlavní obsah

Sezónní bar zapálil provozovatel, vyklubal se z něj vykradač chat

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sezónní bar v Bystřičce zapálil v úterý 30. října jeho provozovatel. Muž, kterého v neděli policisté zadrželi při vloupání do chaty ve Velké Lhotě, byl ve středu 7. listopadu obviněn ze čtyř trestných činů.

Foto: HZS ZLK
Článek

Minulé úterý v noci shořel v Bystřičce kompletně rekreační objekt, který sloužil k rekreačním účelům zaměstnanců města Valašské Meziříčí. "Šetřením policistů a hasičů se zjistilo, že objekt s největší pravděpodobností zapálil právě provozovatel restaurace, kterého se nám nepodařilo kontaktovat. Vyhlásili jsme po něm pátrání a zajistili předběžný souhlas k zadržení," uvedla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Třicetiletého muže z Ostravy zadrželi v neděli v noci policisté z Jablůnky při vloupání do rekreační chalupy ve Velké Lhotě. Kriminalistům se přiznal, že bar zapálil úmyslně, protože se nepohodl s majitelem objektu. "Při prověřování jeho další trestné činnosti jsme zjistili, že má na svědomí i vloupání do rekreační chaty v Malé Bystřici a lesní chatky ve Velké Lhotě. V rekreační chatě několik nocí přespával a vařil si jídlo. Z objektů si odnesl i peněženku s platebními kartami, doklady a penězi," dodala mluvčí.

Vsetínští kriminalisté třicetiletému muži sdělili obvinění z trestných činů: poškození cizí věci, porušování domovní svobody, krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které mu podle zákona hrozí až tříletý trest odnětí svobody. 

Reklama

Výběr článků

Načítám