Hlavní obsah

Severomoravskou skupinu národní hokejbalové ligy juniorů vyhrály netradičně Pardubice

Novinky, Vojtěch Novotný

Prvoligovou skupinu Morava-sever vyhráli v kategorii staršího dorostu hokejbalisté ze Svítkova. Pardubičtí ovládli ročník 2013/2014 a i přes úskalí, která tento tým provázela před startem soutěže, mohli svěřenci dvojce Komárek - Almaši zvednout nad hlavu pohár pro vítěze.

Foto: Jana Martinů

Vítězný celek pardubického Svítkova

Článek

Ačkoliv patří klub TJ Paramo Svítkov Stars Pardubice pod region Východ, bylo to právě vedení Ligové komise pro Moravu-sever, které kývlo na možnost, aby pardubické mužstvo nastupovalo v pravidelné soutěži starších dorostenců.

Důvod byl jasný. Kritický nedostatek týmů v této kategorii na severní Moravě. I přes to však vznikla soutěž s pouhými čtyřmi mužstvy, kdy měl každý tým odehrát 24 zápasů.

„Rád bych poděkoval zástupcům Regionálního svazu hokejbalu pro severní Moravu, kteří nám umožnili v soutěži startovat. Naším cílem před startem sezóny bylo zajistit starším dorostencům pravidelnou zápasovou konfrontaci včetně možnosti zapojení perspektivních hráčů z mladšího dorostu do vyšší věkové kategorie. Jsem rád, že se nám podařilo oba cíle naplnit a přispět k rozvoji hráčů, jak po stránce tréninkové, tak zápasové,” řekl po vítězné sezóně Martin Komárek, trenér Parama.

Nestává se často, že mají hokejbalové kluby zájem nastupovat v soutěži na úkor počtu kilometrů, které musí v sezóně odcestovat, při cestě na hřiště soupeřů. V průběhu soutěžního ročníku navíc liga ztratila na sportovní stránce. Stalo se tak ve chvíli, kdy skupinu opustil Třinec. Porce zápasů se proto snížila na šestnáct.

Na výkonnostní stránce se to ale neprojevilo. Celky Pardubic, Opavy i Karviné se prezentovaly velmi dobrými výkony, které byly srovnatelné s extraligou stejné kategorie.

Vítěz letošního ročníku však soupeře předčil na celé čáře. Získal 39 bodů s úctyhodným skóre 59:15. Martin Komárek tak může být na své svěřence náležitě hrdý.

„Všem hráčům z kádru staršího dorostu náleží poděkování za odvedenou práci a přístup v průběhu celé sezóny. V tréninkové přípravě pokračujeme i nadále. Dalším vyvrcholením bude účast na přípravném turnaji a také rozšíření konfrontace našich hráčů s mužským hokejbalem. Věřím, že uplynulá sezóna ve starším dorostu byla pro hráče jedním z dílčích kroků k cestě do dospělého, mužského hokejbalu,” řekl.

Konečné pořadí: 1. TJ Paramo Svítkov Stars Pardubice; 2. SHC Opava; 3. HbK Karviná; 4. HBC Enviform Třinec.

Reklama

Výběr článků

Načítám