Hlavní obsah

Šest českých nadějí na mistrovství Evropy v judu

Novinky, Jana Horáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České judo na mistrovství Evropy bude hájit šest nejlepších reprezentantů. Turnaj se koná v tureckém Istanbulu od čtvrtka do soboty v termínu od 21. do 23. dubna.

Foto: www.judokrpalek.com

judo

Článek

"Když už jednou jseš, tak se snaž, aby všichni věděli, že jsi byl." Tuto větu si od svého trenéra zapsalo šest reprezentantů hájící tento týden české barvy na mistrovství Evropy hluboko do paměti. Jejich úkol je jasný - perfektně předvést své umění, přivést co nejcenější umístění a posunout se tak na přední příčky olympijské kvalifikace.

Celý turnaj je rozdělen do tří dnů. Začne se lehkými vahami ve čtvrtek a skončí nejtěžšími v neděli. Každý den se tedy představí dva čeští judisté.

První do bojů zasáhne Lucie Chytrá ve váhové katerogii do 52 kg. Letošní rok má opravdu skvěle "našláplý" a na svém kontě již má bronz ze světového poháru v Rakousku.

Druhým čtvrtečním zástupcem ČR bude Pavel Petřikov ve váze do 60 kg. Jedná se o olympionika z Pekingu a o mistra Evropy do 23 let. Patři tedy k favoritům této váhy.

V pátek na tatami vstoupí další olympionik z Pekingu Jaromír Ježek a utká se ve váze do 73 kg. Dále se představí perfektní technik Jaromír Musil, náš dlouholetý český reprezentant do 81 kg.

Poslední den do istanbulské haly vstoupí reprezentantka Alena Eiglová do 78 kg. Po zdravotní pauze dokázala letos na světovém poháru v Praze porazit čínskou olympioničku Jang Siou-li a nyní se nachází ve skvělé formě.

Sestavu ukončí české želízko ve váze do 100 kg Lukáš Krpálek, který je velmi horkým kandidátem pro přední příčky stejně jako Petřikov.

Více informací a online přenos z turnaje naleznete na webové adrese www.judokrpalek.com

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám