Hlavní obsah

Seriál Terapie má další pokračování

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na novinářské projekci spojené s tiskovou konferencí, která se konala v kině Lucerna Praha 2. října měli novináři vidět prvních 5 dílů nové série seriálu Terapie II, který vyrobila stanice HBO.

Foto: Petr Mráček

Tereza Brodská - tisková konference k seriálu Terapie II

Článek

Seriál Terapie II je - stejně jako první řada - ojedinělý svou psychologickou hloubkou, plastičností postav i propracovaným dějem, vesměs koncentrovaným do dvou uzavřených míst.

Téměř celé vyprávění se odehrává v nové pracovně psychologa Marka Pošty (Karel Roden), který opustil svou rodinu, odstěhoval se z rodinné vily do podnájmu, dál se však věnuje terapii pacientů s různorodými problémy. Hlavní úlohu dramatu, rozčleněného do 35 epizod, znovu bravurně ztvárnil Karel Roden.

Realizace nových příběhů probíhala od 14. května do 25. srpna 2012 a vyžádala si 76 natáčecích dnů. Pokračování seriálu pracuje s drsnějšími, ale zároveň divácky atraktivnějšími tématy, než tomu bylo v první řadě. Ta mimochodem zaznamenala mimořádný úspěch jak u diváků, ale i u kritiky a letos v lednu byla oceněna výroční cenou FITES - Trilobit.

Druhá řada má odlišné herecké obsazení. Z původní sestavy zůstal již zmíněný Karel Roden a Kamila Magálová, která hraje jeho mentorku Ditu. Můžeme se tedy těšit na nové tváře - Terezu Brodskou, Jiřího Ortena, Davida Švehlíka, Terezu Voříškovou, Jiřího Štěpničku, Zuzanu Bydžovskou, Petru Špalkovou a mnohé další.

Seriál vstoupí do vysílání stanice HBO v neděli 27. října ve 20 hodin. Zajímavé je, že na tomto projektu pracovalo několik scenáristů a režisérů, například Lenka Wimmerová (Soukromé pasti), Petr Zelenka (Knoflíkáři), Jaroslav Fuit (Přešlapy, Ulice), Marek Najbrt (Protektor)

Za připomenutí stojí, že HBO v České republice letos odvysílala svůj třídílný film o Janu Palachovi - Hořící keř, který natočila polská režisérka Agnieszka Holland a jehož protagonista Ivan Trojan získal Zlatou nymfu na MTF v Monte Carlu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám