Hlavní obsah

Sepultura se vrací na sever

Novinky, Hana Štrymplová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po úspěšně odehraném koncertě na severu Čech se legendární nestárnoucí kapela Sepultura vrací. Nyní ji čeká koncert v přírodním amfiteátru v Lovosicích známém jako Osmička.

Foto: Petr Štrympl

Frontman Sepultury - Derrick Green

Článek

Koncert světoznámé metalové brazilské kapely Sepultura se uskuteční v pátek 3. srpna v lovosickém lesoparku Osmička. Sepultura je brazilská metalová kapela hrající kombinaci thrash metalu s death metalem. Jejich současná hudba se spíš ale blíží ke groove metalu. Sepultura v portugalštině znamená hrobka.

Metalová kapela vznikla v roce 1980. Svůj vrchol dosáhla v 90. letech po vydání alb Arise (1991) a Chaos A.D. (1993). V druhé polovině 90. let došlo v kapele k personálním změnám, kdy především odešli bratři Cavalerové. Následovalo několik dalších alb. V roce 2011 v červnu Sepultura vydala své zatím poslední album s názvem Kairos. 

V Lovosicích zahrají ještě další tři kapely: před zahraniční čtyřkou, která stále svými brazilskými kořeny občas prožene nějakou tu brazilskou muziku, uslyšíte ještě Existence, Modesty Pride a Tortharry. Původně plánovaná kapela Chlejf svoje vystoupení z technických důvodů odřekla. Začátek první kapely je naplánován na 17. hodinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám